Τετάρτη 26 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Μπλόκο" στα ανασφάλιστα

Από αύριο στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας οι ναυτεργάτες δίνουν τη μάχη κατά των ανασφάλιστων πλοίων, διεκδικώντας την υπογραφή συμβάσεων με την ΠΝΟ και το ΝΑΤ

"Μπλόκο" στα ανασφάλιστα και υπό σημαία ευκαιρίας πλοία της γραμμής Ελλάδα - Ιταλία θα πραγματοποιήσουν αύριο Πέμπτη οι ναυτεργάτες στο λιμάνι της Πάτρας.Στόχος της κινητοποίησης των ναυτεργατών είναι να πιέσουν τους εφοπλιστές να σεβαστούν την υπογραφή που έβαλαν πριν ένα χρόνο σε συμφωνία τους με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και να προχωρήσουν στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την ΠΝΟ και Ασφαλιστικών Συμβάσεων με το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο.Στα πλαίσια της κινητοποίησης, πολυμελή κλιμάκια των ναυτεργατικών οργανώσεων θα μεταβούν στο λιμάνι της Πάτρας, ενώ η κινητοποίηση θα επεκταθεί και στα πλοία της ίδιας κατηγορίας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Τα ανασφάλιστα πλοία που εκτελούν δρομολόγια από τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας για Ιταλία είναι τουλάχιστον 25,σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που διαθέτει η ΠΝΟ. Μερικοί από τους εφοπλιστές που δρομολογούν ανασφάλιστα πλοία σ' αυτή τη γραμμή είναι οι: Μαραγκόπουλος,Ακουμάνης,Κοσμάς,Γιαννάτος,Καλογεράτος.Με ανακοίνωσή της η ΠΝΟ καλεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες του να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες που τους αναλογούν. Οι υποτιθέμενοι αυστηροί έλεγχοι, που ισχυρίζεται ότι πραγματοποίησε το ΥΕΝ και οι υπηρεσίες του, μόνο ουσιαστικοί έλεγχοι δεν είναι και επιτείνουν αντί να λύνουν αυτό το πρόβλημα, συμβάλλοντας έτσι στον αφανισμό των Ελλήνων ναυτικών.

ΚΟΝ του ΚΚΕ: Η τρομοκρατία δε θα περάσει

H Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της χαιρετίζει τους αγώνες των ναυτεργατών ενάντια στο πειρατικό κρουαζιερόπλοιο "Μάρκο Πόλο" και καταγγέλλει τη "φασιστική επίθεση" των δυνάμεων της καταστολής ενάντια στους ναυτεργάτες και τους εργαζόμενους του Ναυπλίου.

Η ΚΟΝ τονίζει ότι με τις επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής, τους ξυλοδαρμούς και την παρεμπόδιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών, αποκαλύπτεται ο ταξικός χαρακτήρας του αστικού κράτους και τα όρια της αστικής δημοκρατίας, για την οποία καυχώνται οι απολογητές του συστήματος. Η ΚΟΝ αναφέρει ότι η όξυνση των προβλημάτων δεν επιτρέπει τους πειραματισμούς ορισμένων θιασωτών της "εργασιακής ειρήνης". "Οι αγώνες - καταλήγει - θα κλιμακωθούν. Η τρομοκρατία δε θα περάσει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ