Τετάρτη 26 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Καταψηφίστε το"!

Αντίθετος ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο νομοσχέδιο για την ...ανεργία. Γενική Συνέλευση σήμερα

Την καταψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας για την "αντιμετώπιση" της ανεργίας ζητά με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.Το νομοσχέδιο, όπως και η ενημέρωση για την πορεία της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του κλάδου και ο προγραμματισμός δράσης είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν τη σημερινή Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου στις 6.30μμ στα γραφεία του, στο κτίριο του ΕΚΑ.

Οπως παρατηρεί το σωματείο, το νομοσχέδιο, αντί για επιδότηση των ανέργων, θεσμοθετεί μέσω της κάρτας εργασίας την επιδότηση των εργοδοτών. Αντί για δημιουργία θέσεων εργασίας, προωθεί ουσιαστικά την ανακύκλωση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας, αλλά και την ανακύκλωση της ανεργίας για όλο και πιο πολλούς εργαζόμενους. Αντί για την εξειδίκευση εργαζομένων, μέσα από μια αναβαθμισμένη δημόσια εκπαίδευση, προωθεί την ειδίκευση μέσα από ιδιωτικά ΚΕΚ, τα οποία θα επιδοτούνται από λεφτά των εργαζομένων. Αντί για διασφάλιση των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων, επιβαρύνει τον ΟΑΕΔ, το ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, που αναλαμβάνουν να χρηματοδοτούν το κύριο κόστος Κοινωνικής Ασφάλισης των νεοπροσλαμβανόμενων μέχρι 30 ετών, απαλλάσσοντας απ' αυτή την υποχρέωση τους εργοδότες. Ο ΟΑΕΔ οδηγείται στην ιδιωτικοποίηση, μέσω της δημιουργίας ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας, τα λειτουργικά έξοδα των οποίων αναλαμβάνει ο ΟΑΕΔ.

Την πλήρη αντίθεσή της στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο "παραδίδει με τα γνωστά "κουπόνια εργασίας" τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ στους επιχειρηματίες", εκφράζει επίσης με ανακοίνωσή της, η ΕΣΑΚ Κατεργασίας Ξύλου Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ