Πέμπτη 27 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αγκάθα κατά της πλήξης

Και τώρα ώρα είναι για μια ταινία. Για μια ταινία καλή, δυνατή. Διαλέγουμε, φυσικά, την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος της Αγκάθα Κρίστι "Στον καθρέφτη είδα το δολοφόνο",που θα παρουσιάσει ο ΑΝΤΕΝΝΑ στις 21.15. Πολλά αστέρια του Χόλιγουντ πρόκειται να παίξουν σε μια ταινία που έχει για θέμα την Μέρι Στιούαρτ και τη δραματική ιστορία της. Ολοι συγκεντρώνονται σε ένα μεγάλο σπίτι και μέσα σε γέλια, σε αφρούς σαμπάνιας, σε ευθυμία φαινομενική, θυμούνται. Παλιές, σχεδόν, μέχρι εκείνη τη στιγμή αντιπαλότητες έρχονται στην επιφάνεια, παλιές αξέχαστες αντιπάθειες, μίση και πάθη ξεχειλίζουν τις ψυχές του. Ξαφνικά ένας από αυτούς θα δολοφονηθεί μπροστά στα μάτια όλων, αλλά χωρίς κανείς να προλάβει να τον δει. Μόνον το θύμα είδε το δολοφόνο μέσα από τον καθρέφτη, αλλά το θύμα δεν μπορεί πια να μιλήσει. Ποιος το έκανε; Η καλή, αγαθή, αλλά πανέξυπνη Μις Μαρπλ, που αδιαφορεί παντελώς για τα αστέρια, τους ήλιους και τις σελήνες και γενικά από όλες τις διασημότητες, θα πάει στο σπίτι των "λάμψεων" για να λάμψει η αλήθεια. Με τους: Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Ροκ Χάτσον, Τόνι Κέρτις.

Από το STAR στις 22.00 "Επάγγελμα ζιγκολό" του Πολ Σρέιντερ.

Ενα έργο σκληρό, που δείχνει τη διαφθορά, αλλά και τον εξαγνισμό. Ενας νεαρός εκμεταλλεύεται τα σωματικά του προσόντα για να ζήσει, συνοδεύοντας πλούσιες κυρίες... Η απασχόληση αυτή τού χαρίζει όλα όσα ονειρεύεται ένας νέος. Εκείνος ισχυρίζεται ότι κάνει αυτή τη δουλιά όχι για τα χρήματα, αλλά από ψυχική... ευγένεια, γιατί τάχα θέλει να προσφέρει... Μια στιγμή μόνο φτάνει για να ανατραπεί η ψεύτικη ευτυχία του νεαρού ζιγκολό. Ερωτεύεται μια πελάτισσά του και βρίσκεται μπλεγμένος σε ένα φόνο που δεν έχει διαπράξει. Με τον Ρίτσαρντ Γκιρ.

Από την ΕΤ-2 στις 23.3Ο "No smoking" του Αλέν Ρενέ.

Η δεύτερη ταινία, η καλύτερη, η παραλλαγή της ταινίας "Smoking" που προβλήθηκε την περασμένη βδομάδα. Μια ταινία που απευθύνεται σε εκείνους που αρέσκονται στα κινηματογραφικά παιχνίδια.

Τέλος, από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στη 01.20 "Ο άνθρωπος με το καφέ κοστούμι" του Αλαν Γκριν. Μια γυναίκα φτάνει στο Κάιρο με αντικειμενικό σκοπό να ζήσει την περιπέτεια. Στο αεροδρόμιο γίνεται μάρτυρας ατυχήματος, με θύμα άγνωστο άνδρα. Η γυναίκα, ενώ είναι αθώα, συλλαμβάνεται με την κατηγορία ότι έσπρωξε τον άγνωστο άνδρα στις ρόδες του οχήματος που τον σκότωσε. Ο ακόλουθος της Αμερικανικής Πρεσβείας Γκόρντον Ρέις σπεύδει στο αστυνομικό τμήμα και προσπαθεί να την ελευθερώσει. Η ταινία αυτή είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι. Με τον Τόνι Ράνταλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ