Σάββατο 29 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χρώματα του καλοκαιριού

"Μαγική πόλη" ονομάζεται η έκθεση του ζωγράφου Κορνήλιου,που φιλοξενείται αυτές τις μέρες στην γκαλερί "R" (Γενναδίου 1, Ναύπλιο). Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης "Αέναον" και περιλαμβάνει 31 μικρά έργα - λάδια - δημιουργίες των δύο τελευταίων χρόνων. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στον κατάλογο, "οι πόλεις του Κορνήλιου σφύζουν από ζωή. Ολα είναι φωτεινά, λαμπερά, η χαρά αναβλύζει από παντού. Το χρώμα είναι πλούσιο και πλημμυρίζει τα πάντα. Σ' αυτές όλα έχουν τη θέση τους. Τα ψηλά κτίρια και τα ζέπελιν, τα αεροπλάνα και οι γερανοί, οι παπαρούνες και τα δέντρα. Ολα γίνονται "σύμβολα" ομορφιάς ενάντια στην ασχήμια που μας περιβάλλει".

  • Εγκαινιάζεται στις 6 Ιουλίου στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα τέχνης του Δήμου Λευκάδας (πλατεία Μαρκά) έκθεση έργων ζωγραφικής του Κ. Ευαγγελάτου.Ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει αντιπροσωπευτικές δημιουργίες από τη σειρά "Νεφελογραφίες", τέμπερες και σχέδια με μελάνη. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Ιουλίου.
  • "Περίπλου", στα νησιά των Κυκλάδων, πραγματοποιεί η έκθεση που διοργανώνει το Διεθνές Κέντρο Εικαστικών Τεχνών "Αέναον".Εκτίθενται έργα των: Α. Αϊβάζογλου, Σ. Βασιλείου, Σ. Καραβούζη, Γ. Μανουσάκη, Σ. Παπούλια, Μ. Πρέκα, Π. Πρέκα, Τ. Σιδέρη, Γ. Σταθόπουλου, Π. Τέτση κ. ά. Η έκθεση φιλοξενείται μέχρι τις 3/7 στη Σαντορίνη. Αργότερα θα μεταφερθεί στην Αμοργό (7/7 έως 21/7), στη Μύκονο (25/7 έως 10/8), στην Πάρο (10/8 έως 25/8), στην Πάτμο (έως 7/9), στην Ανδρο, στη Νάξο και τη Σύρο. Στις 7 τουΟκτώβρη η έκθεση θα παρουσιαστεί και στην Αθήνα.
  • Εγκαινιάζεται στις 12 Ιουλίου στις 9 το βράδυ, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου, ατομική έκθεση έργων της ζωγράφου Γιούλης Φαρατζή.Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Ιουλίου και περιλαμβάνει πορτρέτα, τοπία και θέματα από την αρχαία Ελλάδα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ