Τετάρτη 3 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Επιτόκιο ταμιευτηρίου 10,4%!

Μείωση των επιτοκίων καταθέσεων ταμιευτηρίου και παράλληλα αύξηση των καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών ανακοίνωσε η τράπεζα

Νέα μείωση στο επιτόκιο καταθέσεων ταμιευτηρίου, ανακοίνωσε χτες η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, με παράλληλη αύξηση των επιτοκίων χορήγησης καταναλωτικών και προσωπικών δανείων. Κινούμενη στην κατεύθυνση και λογική της εξασφάλισης όλο και μεγαλυτέρων κερδών, η τράπεζα ακολούθησε το παράδειγμα της Τράπεζας Πίστεως και προσαρμόστηκε αμέσως στις κατευθύνσεις της Τράπεζας Ελλάδας για περιορισμό των καταναλωτικών δανείων.

Ετσι, στη βάση της προσδοκώμενης "αποκλιμάκωσης" του πληθωρισμού, από τη Δευτέρα 8 Ιούνη τα επιτόκια, για όσους έχουν καταθέσεις σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου, μειώνονται από 12,5% σε 12,25%. Στην πραγματικότητα, το επιτόκιο, αν συνυπολογιστεί και το 15% του φόρου που πληρώνονται για τους τόκους, διαμορφώνεται στο 10,4%!

Στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, από εκείνης της λογικής της πτωτικής τάσης του πληθωρισμού, κινήθηκε η Τράπεζα σε ό,τι αφορά τα επιτόκια των προσωπικών και καταναλωτικών δανείων. Προκειμένου, λοιπόν, να μην προκύψει μείωση των κερδών, λόγω της μείωσης του αριθμού των δανείων που πρόκειται να χορηγηθούν, ανακοινώθηκε ότι τα επιτόκια αυτά αυξάνονται κατά μισή και μία ποσοστιαία μονάδα. Ετσι, τα επιτόκια για δάνεια καταναλωτικά θα είναι στο εξής 24,5%, για προσωπικά δάνεια 25,5%, ενώ τα επιτόκια για τις πιστωτικές κάρτες της Τράπεζας αυξάνονται κατά μία μονάδα και θα είναι 27%!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ