Τετάρτη 3 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Θα δουλέψουμε σκληρά

Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται μια δυνατή ΑΕΚ

Αισιόδοξος ότι θα ξαναφέρει την ΑΕΚ μεταξύ των κορυφαίων ομάδων του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και προσεκτικός ως προς το χρόνο που θα απαιτηθεί, εμφανίστηκε ο Γ. Ιωαννίδης. Τον πολυνίκη προπονητή παρουσίασε επίσημα χτες η ΑΕΚ και όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΤΑΚ Γ. Φιλίππου, "η ομάδα του απέκτησε τον κορυφαίο Ευρωπαίο προπονητή".

Ο προπονητής με τις 346 νίκες και 46 ήττες στο ελληνικό πρωτάθλημα, παραδέχτηκε ότι σκέφτηκε πολύ μέχρι να πείσει τον εαυτό του ότι μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται με την ίδια όρεξη. Από τη μια μπορεί να δήλωσε ότι "πρέπει να κάνουμε την ΑΕΚ αντάξια του ονόματος και της ιστορίας της", από την άλλη όμως σκιαγραφούσε τις δυσκολίες που θα συναντήσει αυτή η προσπάθεια. "Το 1996 δεν είναι 1991. Πριν πέντε χρόνια υπήρχε μόνο ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός κυνηγούσε τον Αρη. Τώρα υπάρχουν πολλές καλές ομάδες. Τότε οι ομάδες είχαν δικαίωμα να χρησιμοποιούν έναν ξένο παίκτη. Τώρα δυσκολότερα αλλάζουν οι ισορροπίες", υπογράμμισε.

Στις 25 Ιούνη ο Γ. Ιωαννίδης θα ξεκινήσει τη νέα του προσπάθεια. Παραμένουν όμως άγνωστα τα ονόματα των παικτών που θα είναι παρόντες στο πρώτο ραντεβού της περιόδου. "Στόχος μας είναι τα νέα ταλέντα να γίνουν καλοί αθλητές και με τις τρεις μεταγραφές που θα κάνουμε να μπορέσουμε να διακριθούμε στο πρωτάθλημα" τόνισε. Δεν έκρυψε όμως τον προβληματισμό του για το υπάρχον υλικό. "Στον Ολυμπιακό ξεκινήσαμε από το μηδέν. Στην ΑΕΚ υπάρχει μια διαμορφωμένη κατάσταση. Εχουν γίνει ορισμένα τραγικά λάθη τα οποία θα πληρώνει για λίγο ακόμη" διευκρίνισε. Στην πραγματικότητα δεν είναι ικανοποιημένος από την παρουσία υψηλόμισθων παικτών τους οποίους δεν υπολογίζει στα πλάνα του, ούτε από την παρουσία πολλών και άπειρων παικτών, ειδικά στη θέση του πλέι μέικερ. Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο της ΑΕΚ, "το υπάρχον δυναμικό και αυτοί που θα αποκτηθούν, εγγυώνται το μέλλον του συλλόγου".

Ο Ιωαννίδης έχει τις γνώσεις, αλλά η ζωή θα δείξει αν μπορέσει να επαναλάβει το πείραμα του Ολυμπιακού. Ανέλαβε εν λευκώ την ομάδα της ΑΕΚ και ήδη έχει καλέσει κοντά του τους συνεργάτες του στην πειραϊκή ομάδα. "Πιστεύω ότι το δικό μου τιμ είναι το καλύτερο. Εχουν μάθει στο στρες και την πίεση και μπορούν να τα καταφέρουν" κατέληξε. Του το ευχόμαστε, γιατί όπως ο ίδιος υπογράμμισε, "ο ελληνικός αθλητισμός και ειδικότερα το μπάσκετ, έχουν ανάγκη από μια δυνατή ΑΕΚ".

Γ. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ