Παρασκευή 5 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Εκαναν κυβερνητική υπηρεσία το δήμο

Για ανυπαρξία έργου καταγγέλλει, τη δημοτική αρχή της Λάρισας, η Κίνηση "Συνεργασία για τη Λάρισα". Σε συνέντευξη Τύπου - στην οποία παραβρέθηκαν ο Αρ. Λαμπρούλης,πρώην δήμαρχος της πόλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Τ. Σκυλλάκος και Ειρήνη Κατσίγρα - που δόθηκε μ' αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του απολογισμού της δημοτικής αρχής, ο επικεφαλής της Κίνησης, Χρ. Χαλκιάς,επικέντρωσε την κριτική της Κίνησης σε έξι βασικά σημεία:

- Τα έσοδα του δήμου το 1995 παρέμειναν στο ίδιο ύψος με το 1994, παρά το γεγονός ότι ενεργοποιήθηκαν και εντατικοποιήθηκαν όλοι οι μηχανισμοί εσόδων, αλλά και τις υποσχέσεις του δημάρχου για αύξηση των εσόδων, με διεκδίκηση από την πολιτεία, με είσπραξη των οφειλομένων στο δήμο και με ευνοϊκή χρηματοδότηση από τις τράπεζες.

- Αυξήθηκαν όλες οι ελαστικές δαπάνες και μειώθηκαν οι δαπάνες για έργα σε όλους τους τομείς, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις για περιορισμό της σπατάλης στο δήμο.

- Η οικονομική κατάσταση στο δήμο επιδεινώθηκε ελαφρώς, μ' αποτέλεσμα στο τέλος της τετραετίας να χρωστάει περισσότερα από 210 εκατομμύρια δραχμές που παρελήφθησαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ η σημερινή, μέσα στο 1995, ανέλαβε μεγαλύτερα δάνεια από κάθε άλλη χρονιά.

- Το πρόγραμμα έργων αλλά και μελετών είναι πολύ φτωχό, αν και ο δήμαρχος Χρ. Καφφές παρέλαβε σε εξέλιξη όλα τα έργα, που σήμερα, είτε ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσής τους.

- Οι δραστηριότητες των δημοτικών οργανισμών και συνοικιακών συμβουλίων συρρικνώθηκαν, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις για αναβάθμισή τους.

- Ο προϋπολογισμός του 1995 έχει απόκλιση 41% έναντι 21% του 1994, έστω κι αν ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί ρεαλιστικό προϋπολογισμό.

Καταλήγοντας ο Χρ. Χαλκιάς υπογράμμισε ότι ο δήμος έχει εξελιχθεί σε κυβερνητική υπηρεσία, που ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις κατευθύνσεις και την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, και τόνισε ότι τώρα ο κάθε καλοπροαίρετος Λαρισαίος πολίτης έχει πραγματικά στοιχεία για να συγκρίνει το μεγάλο έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής υπό τον Αρ. Λαμπρούλη και την ανυπαρξία έργου της σημερινής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ