Κυριακή 7 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Το φιλειρηνικό κίνημα δε σιωπά

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (3/7) στην Αλεξανδρούπολη, φιλειρηνική εκδήλωση από την Τοπική Επιτροπή της ΕΕΔΥΕ και τη "Νεανική Δράση για την Ειρήνη". Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη νεολαία της περιοχής, στους νέους όλου του κόσμου και στα παιδιά της Βοσνίας, που αυτό το διάστημα φιλοξενούνται στην Αλεξανδρούπολη.

Η ανταπόκριση των νέων ήταν μεγάλη και με τη συμμετοχή τους έδειξαν την ευαισθησία τους στους κινδύνους που καθημερινά απειλούν την ειρήνη και την ανάγκη του αγώνα για την επικράτησή τους. Στην εκδήλωση συμμετείχε αφιλοκερδώς το νεανικό συγκρότημα "Τάδε" με ελληνική μουσική, που με το πρόγραμμά του ενθουσίασε τους νέους και τις νέες και συνέβαλε στην επιτυχία της όλης εκδήλωσης.

Εκ μέρους της ΕΕΔΥΕ, μίλησε ο Αλέκος Σταυρίδης, μέλος της Τοπικής Γραμματείας. Οπως επισήμανε, "ο αγώνας για την ειρήνη είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρος και αναγκαίος, γιατί η ανθρωπότητα διανύει την πιο κρίσιμη φάση της ιστορίας της. Η "νέα τάξη πραγμάτων" με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, καταπατώντας κάθε έννοια διεθνών κανόνων δικαίου, επιδιώκει την επιβολή της παγκόσμιας κυριαρχίας των δυνάμεων αυτών και των τεράστιων οικονομικών συγκροτημάτων, που εκμεταλλεύονται όλους τους λαούς". Τέλος, κάλεσε τους νέους και τις νέες της περιοχής να πλαισιώσουν το φιλειρηνικό κίνημα, που δε θα σιωπά, που θα κατονομάζει τους ενόχους, θα αποκαλύπτει την υποκρισία των ονομαζόμενων ειρηνιστών, θα κινητοποιεί το λαό, ένα κίνημα που μπορεί και πρέπει να συσπειρώνει τις ζωντανές και υγιείς δυνάμεις του λαού μας, για να υπερασπιστεί το δικαίωμα στη ζωή και στην προκοπή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ