Τετάρτη 10 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ταξιδιάρικα ηχοχρώματα

Τραγούδια της ψυχής, σμιλεμένα με την ευαισθησία και το ύφος του Σωκράτη Μάλαμα, θα πλημμυρίσουν απόψε το βράδυ (9.30 μμ) το θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη". Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βύρωνα, ο γνωστός τραγουδοποιός θα διηγηθεί με το δικό του, αισθαντικό τρόπο "Ασπρόμαυρες Ιστορίες", "Παραμύθια", τραγούδια της "Μέρας και της Νύχτας", δημιουργίες που "αναπνέουν" έξω από τον κλοιό της πίστας και του εμπορευματοποιημένου. Μαζί του, η Λιζέτα Καλημέρη.Στον ίδιο χώρο, αύριο, στις 9.30 μμ, δύο μουσικά σχήματα, που έχουν γεννηθεί στο Αιγαίο, οι "Χαϊνηδες" από την Κρήτη και οι "Μικρές Περιπλανήσεις" από την Κω, θα προσφέρουν μια σπάνια βραδιά τραγουδιστικού λόγου. Την Παρασκευή, στο θέατρο "Αννα Συνοδινού", επίσης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βύρωνα, το μουσικό σύνολο "Γραφή Δεύτερη" θα παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση έργα των Φώντα Δαγρέ, Μιμής Φυρογένη και Κυριάκου Σάμιου.

Σήμερα, στις 9.30 μμ, στο δημοτικό γήπεδο Νίκαιας (Ιωνικού), ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ανανεώνει το ραντεβού του με τους πολυπληθείς φίλους του, μετά από ένα σχεδόν χρόνο απουσίας από τις ζωντανές εμφανίσεις του. Στη συναυλία - παράσταση, που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας και το "Πολιτιστικό Καλοκαίρι '96", ο Β. Παπακωνσταντίνου θα παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση τα καινούρια του τραγούδια, που ακόμη δεν έχουν κυκλοφορήσει.

Αποσπάσματα από κύκλους τραγουδιών των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ντάλλα κ.ά. θα παρουσιάσει σήμερα, στις 9 μμ, στο θέατρο "Αιξωνή" Γλυφάδας, η Μαρία Φαραντούρη,ολοκληρώνοντας τις εκδηλώσεις με τίτλο "Γειτονιά του φεγγαριού".

Τα 15 του χρόνια στο τραγούδι συμπληρώνει φέτος ο συνθέτης Γιώργος Σταυριανός,που αύριο, στις 9.30 μμ, θα δώσει συναυλία στο κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης", στο Ηράκλειο Κρήτης. Τραγουδούν οι Χρήστος Τσιαμούλης, Κώστας Μάντζιος και Αρετή Μπέλλου.Απαγγέλλει ο Αυγουστίνος Ρεμούνδος.

Στο θέατρο του Λυκαβηττού, πάντως, η αποψινή βραδιά φέρει τη σφραγίδα του Ιταλού Τζούκερο.Ο δημοφιλής καλλιτέχνης της ποπ μουσικής θα παρουσιάσει παλαιότερες επιτυχίες του, αλλά και τα καινούρια του τραγούδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ