Πέμπτη 11 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΕΣ ...ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΙ
ελιγμοί από την κυβέρνηση

ΚΚΕ: Η ελπίδα βρίσκεται στην αγωνιστική συσπείρωση και κοινή δράση των εργαζομένων και των ριζοσπαστικών λαϊκών δυνάμεων

Μόνον ερωτηματικά και υποψίες, για τα πραγματικά κυβερνητικά σχέδια, προκαλούν οι χτεσινές δηλώσεις "αποφασιστικότητας και αισιοδοξίας" του υπουργού Εθνικής Οικονομίας. Πολύ περισσότερο, επειδή ο Γ. Παπαντωνίου, δύο μόλις μέρες μετά τις αυστηρές συστάσεις του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΚΟΦΙΝ), για τη λήψη νέων, περισσότερο σκληρών αντιλαϊκών οικονομικών μέτρων, υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει στην υιοθέτηση συμπληρωματικών μέτρων.

Τα ερωτηματικά αυτά ενισχύονται και από το γεγονός των διατυπωμένων, ήδη, απόψεων κυβερνητικών και άλλων αρμόδιων παραγόντων, είτε περί λήψης και νέων μέτρων, είτε περί προσφυγής σε πρόωρες εκλογές, ενδεχόμενο που καθιστά αυτή τη στιγμή - για ευνόητους λόγους - απαγορευτική την προώθηση νέων αντιλαϊκών ρυθμίσεων.

Ο ελληνικός λαός δε χρειάζεται τη διαχείριση, αλλά την οργανωμένη αντίσταση και ρήξη, με τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου,τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και καταγγέλλει ότι η εμφανιζόμενη υπουργική αισιοδοξία έχει τίμημα τη φτώχεια, τη λιτότητα, το ξεπούλημα της παραγωγικής βάσης της χώρας και διάφορες λοβιτούρες, απ' όπου κερδίζουν οι διάφοροι μεσάζοντες και αεριτζήδες.


ΣΕΛ.  13

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ