Τρίτη 16 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αλληλεγγύη στους ναυτεργάτες

Οι μαζικοί φορείς του Ναυπλίου αποδοκιμάζουν τις τραμπούκικες επιθέσεις του δημάρχου κατά των ναυτεργατών. Σύσκεψη, με πρωτοβουλία του τοπικού Εργατικού Κέντρου, ενόψει του νέου "πειρατικού" περάσματος του "Μάρκο Πόλο"

Η μεγάλη πλειοψηφία των συνδικαλιστών, των εμπόρων αλλά και των πολιτών του Ναυπλίου δείχνει να κατανοεί και να δηλώνει αλληλεγγύη στον αγώνα των ναυτεργατών για την υπεράσπιση του καμποτάζ, ενάντια στα "πειρατικά" περάσματα του Αμερικάνικου κρουαζιερόπλοιου "Μάρκο Πόλο".Αυτό ήταν το κυριότερο συμπέρασμα σύσκεψης μαζικών φορέων που έγινε στο Ναύπλιο, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου της πόλης ενόψει της νέας άφιξης του πλοίου και αυτό το Σάββατο.

Φαίνεται λοιπόν πως οι επιθέσεις που κατευθύνει ο δήμαρχος της πόλης ενάντια στους ναυτεργάτες δε βρίσκει, παρά ελάχιστη, ανταπόκριση, ενώ ο ίδιος έφτασε στο σημείο να δηλώνει ότι την επόμενη φορά που θα έρθει το πλοίο, θα στρώσει χαλιά και θα "επιστρατεύσει" την μπάντα του δήμου, για να υποδεχτεί τους τουρίστες, που ας σημειωθεί ότι δε μένουν ούτε λεπτό στο Ναύπλιο!

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου,που συμμετείχαν στη σύσκεψη, εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους, ενώ ο πρόεδρος του ΕΚ Ναυπλίου, Ρ. Μπαρού,κατήγγειλε την "προπαγάνδα του δημάρχου" και τόνισε ότι όταν ο κόσμος ενημερωθεί, "θα καταλάβει τον αγώνα των ναυτεργατών και θα τον στηρίξει". Αλλά και οι κάτοικοι της πόλης, από σύντομες συζητήσεις που είχαμε με κάποιους απ' αυτούς στους δρόμους του Ναυπλίου και από όσα μας είπαν δημοσιογράφοι τοπικών μέσων ενημέρωσης, δεν έχουν πρόβλημα από τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών.

Χαρακτηριστικά ήταν όσα μας είπε ο ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου, Ν. Αυγουλής,ο οποίος τόνισε ότι για τα πρόσφατα επεισόδια στο λιμάνι της πόλης δεν ευθύνονται οι ναυτεργάτες, μιας και "οι ναυτεργάτες έχουν ξανάρθει άλλες δύο φορές και ποτέ δεν έγινε φασαρία". Ο ίδιος κατάγγειλε τον δήμαρχο του Ναυπλίου και αντέκρουσε το επιχείρημά του ότι οι ναυτεργάτες πλήττουν τον τουρισμό, σημειώνοντας: "Γιατί ο κ. δήμαρχος μπήκε μπροστάρης τώρα κι όχι τις άλλες φορές που έρχονται βαπόρια στο Ναύπλιο και δε μένουν, δεν κατεβάζουν τον κόσμο; Γιατί δεν έχει ενδιαφερθεί να μένει ο κόσμος τουλάχιστον 4 ώρες στην πόλη και όχι να φεύγουν "πακέτο" για αλλού; Τώρα τον έπιασε ο πόνος για τους επαγγελματίες";

Και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου όμως τάχθηκε υπέρ των ναυτεργατών και διευκρίνισε ότι οι ενέργειες του δημάρχου δε βρίσκουν ανταπόκριση στους εμπόρους. "Σεβόμαστε και στηρίζουμε τον αγώνα των ναυτεργατών - τόνισε - όλοι μαζί πρέπει να βρούμε τη λύση στο πρόβλημα". Οσο για το δήμαρχο σημείωσε πως "τη μια στιγμή δηλώνει ότι είναι στο πλευρό των εμπόρων και την άλλη στο πλευρό άλλων μεγαλύτερων συμφερόντων, σε καμία περίπτωση δεν εγκρίνουμε τις ενέργειές του".

Βάσω ΝΙΕΡΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ