Τρίτη 16 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Καταδίκη της ευρωυποτέλειας

Η παράταξη καταγγέλλει την ψήφιση του νόμου που επιτρέπει την πρόσληψη στο ελληνικό δημόσιο πολιτών χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης

"Πραξικοπηματική ενέργεια που παραβιάζει κατάφωρα το άρθρο 4 του Συντάγματος και αποκαλύπτει το μέγεθος της ευρωυποτέλειας",χαρακτηρίζει η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" την ψήφιση νόμου που επιτρέπει την πρόσληψη στο ελληνικό δημόσιο πολιτών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μ' αυτή τους την ενέργεια, τα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΠΟΛ.ΑΝ., αλλά και ο "ΣΥΝ" που με δημοσιεύματα στελεχών του συμφωνεί μ' αυτό το νομοσχέδιο, "σηματοδοτούν και τις αλλαγές που θα προωθήσουν κατά την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε να μετατρέψουν τη χώρα μας σε νομαρχία των Βρυξελλών", επισημαίνει η ΔΕ.

Σύμφωνα με τη ΔΕ, με τον νόμο αυτό θα ενταθεί η ανεργία χιλιάδων πτυχιούχων και καταρτισμένων πολιτών της χώρας μας και παράλληλα θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις και παρενέργειες στην πολιτιστική μας κληρονομιά, στην Παιδεία, αλλά και στο συνολικό σχεδιασμό των δημοσίων υπηρεσιών. Σημειώνεται, επίσης, ότι αλλοδαποί πολίτες σε κρίκους της δημόσιας διοίκησης "μπορούν να λειτουργήσουν ως πράκτορες ξένων συμφερόντων, αλλά και σε βάρος της εθνικής μας άμυνας, γιατί παρότι δε θα προσλαμβάνονται στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας και στα Σώματα Ασφαλείας, ωστόσο θα μπορούν να προσλαμβάνονται σε πολλές άλλες υπηρεσίες, ΔΕΗ - ΟΤΕ κλπ., που έχουν άμεση σχέση με την εθνική μας άμυνα".

Η ΔΕ χαρακτηρίζει απάτη, παρόμοια με εκείνη για την αγορά των 300.000.000 που... θα άνοιγε για τους Ελληνες με την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ, τις τωρινές διακηρύξεις ότι θα ανοίξει το δημόσιο των άλλων χωρών της ΕΕ για την πρόσληψη Ελλήνων. Οσο για τους Ευρωπαίους που θα προσληφθούν στο Ελληνικό Δημόσιο, η ΔΕ σημειώνει ότι θα πρόκειται για μια επιστημονική, διοικητική ελίτ, και όχι γενικώς για εργαζόμενους. Η ΔΕ καταλήγει καταγγέλλοντας τη σιωπή της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ και των άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων απέναντι σ' αυτή την αρνητική για τους εργαζόμενους και τον τόπο εξέλιξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ