Τετάρτη 17 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Φλόγα" πολιτισμού στην Ολυμπία

Τη στιγμή που θα ανάψει στο δημαρχείο της Ατλάντα η φλόγα της Ολυμπιάδας, στο Αρχαίο Στάδιο Ολυμπίας θα ξεκινήσει η μεγάλη συναυλία προς τιμήν του Οδυσσέα Ελύτη.Συγκεκριμένα την προσεχή Παρασκευή (9μμ), σε μεγάλη συναυλία στο χώρο του σταδίου, θα παρουσιαστούν δύο κορυφαία ποιητικά έργα του Ο. Ελύτη. Πρόκειται για το "Αξιον Εστί" και τους "Προσανατολισμούς",με τη συμμετοχή των συνθετών Μίκη Θεοδωράκη και Ηλία Ανδριόπουλου.Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, σε συνεργασία με το Δήμο Πύργου και το περιοδικό "Αλφειός" και πραγματοποιείται στα πλαίσια της θεσμοθέτησης Βραβείου Αρχαίας Ολυμπίας.Οπως ανέφερε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γ. Δεββές,"το βραβείο θα απονέμεται κάθε χρόνο σε προσωπικότητες παγκοσμίου κύρους των Γραμμάτων και των Τεχνών. Θέλουμε να βραβεύσουμε την ηθική αξία και όχι να δώσουμε βράβευση οικονομική. Γι' αυτό το βραβείο μας θα είναι ένα κλαδί αγριελιάς".

Στους στόχους των διοργανωτών είναι η δημιουργία επιτροπής προσωπικοτήτων, η οποία θα επιλέγει, κάθε χρόνο, τον πνευματικό άνθρωπο που θα τιμάται στην Ολυμπία. Παράλληλα αναφέρθηκαν στην ανάγκη ευαισθητοποίησης της πολιτείας για ζητήματα χώρων και υποδομής.

Στη συναυλία της Παρασκευής, που θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ-1, συμμετέχουν περισσότεροι από 180 συντελεστές: Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και Χορωδία της ΕΡΤ,Χορωδία της Μακεδονίας σε διδασκαλία Α. Κοντογεωργίου,Παιδική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Λάρισας σε διδασκαλία Δ. Καρβούνη.Το "Αξιον Εστί" ερμηνεύουν οι: Μ. Μητσιάς, Α. Κουλουμπής.Αφηγητής Ν. Τσακίρογλου.Στους "Προσανατολισμούς" ερμηνεύτρια θα είναι η Ν. Βενετσάνου.Διαβάζει ο Α. Κωστάλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ