Τετάρτη 17 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ταξιδεύοντας με ήχους

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στην Ελλάδα πραγματοποιεί το τρίο των Βαγγέλη Φάμπα (κλασική κιθάρα), Πλούταρχου Ρεμπούτσικα (βιολοντσέλο) και Κλαούντιας Χάντσουχ Ντέλμερ (μέτζο σοπράνο), αύριο, στις 9μμ, στον Πύργο Πλακεντίας, στην Πεντέλη. Το σύνολο, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του "19ου Φεστιβάλ Πεντέλης", θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα, που "παντρεύει" το κλασικό ύφος με τους ζωντανούς ρυθμούς της Νότιας Αμερικής και της Ισπανίας. Οπως εξηγεί ο Β. Φάμπας, που μετά από 16 χρόνια στην Αμερική κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην Ελλάδα, "το πρόγραμμα αποτελείται από τέσσερις ολοκληρωμένους κύκλους τραγουδιών, τους οποίους προσάρμοσα στο τρίο, καθώς δεν υπάρχει ρεπερτόριο διαμορφωμένο για ανάλογο σχήμα". Στην αυριανή του εμφάνιση, το τρίο θα παρουσιάσει τα ισπανικά κομμάτια: "Ρεκουεγιέμπρος" του Γκασπάρ Κασαντό, "Επτά λαϊκά ισπανικά τραγούδια" του Μανουέλ ντε Φάλα, "Κομπάτ ντελ Σόμνι" του Φεδερίκο Μομπού και τα "Εξι τραγούδια" του Αργεντινού Κάρλος Γκουασταβίνο.

Οι τρεις ερμηνευτές, που ξεκίνησαν πρόσφατα τη συνεργασία τους, υπόσχονται μια μοναδική βραδιά, γεμάτη πλούσιο ήχο και ουσιαστική επικοινωνία με το κοινό.

  • Στον ίδιο χώρο, απόψε, θα φιλοξενηθεί το ρεσιτάλ για πιάνο και βιολί των Μαρίας Χαιρογιώργου - Σιγάρα και Νίνας Πατρικίδου,αντίστοιχα, με έργα Μπετόβεν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ