Πέμπτη 18 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαύρη εργασία και κατοικίες του ΟΕΚ!

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πύργου καταγγέλλει και ζητά τη λήψη μέτρων. Να σταματήσει το δουλεμπόριο, ζητά η ΓΣΕΕ

Αλλοδαπούς εργάτες, ανασφάλιστους, με χαμηλό ημερομίσθιο και δουλιά ήλιο με ήλιο, χρησιμοποιούν οι υπεύθυνοι κατασκευής 38 εργατικών κατοικιών του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, στην περιοχή του Πύργου!Οταν το γεγονός καταγγέλθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας, η τελευταία δήλωσε "αδυναμία" παρέμβασης, λόγω ελλείψεως προσωπικού! Τα παραπάνω καταγγέλλει σε επιστολή του προς τους αρμοδίους το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηλείας.

"Μέχρι σήμερα - τονίζεται στην επιστολή - καταγγέλλαμε τη "μαύρη εργασία" που εφαρμόζεται από ιδιώτες μεγαλοκατασκευαστές κτλ. και σε έργα ιδιωτικά. Οι οικοδόμοι όλης της χώρας καταγγέλλουν αυτή την κατάσταση, που - εκτός των άλλων - έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στη δουλιά των οικοδόμων και στα οικονομικά του ΙΚΑ, εδώ και χρόνια. Σήμερα όμως αυτή η κατάσταση έχει περάσει ακόμα και στα έργα του ΟΕΚ".

Το Συνδικάτο ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργού Εργασίας και την ενεργοποίηση της Επιθεώρησης Εργασίας και του υποκαταστήματος του ΙΚΑ στον Πύργο Ηλείας, έτσι ώστε να επιβληθούν κυρώσεις στους υπεύθυνους και να σταματήσει η απάνθρωπη εκμετάλλευση αυτών των εργατών.

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει

Τους σύγχρονους δουλεμπόρους και τη δράση τους στη λαθρομετανάστευση ανθρώπων που "δεν έχουν στον ήλιο μοίρα", οι οποίοι "μέσα σε αμπάρια καραβιών βιώνουν βαρβαρότητες στο δρόμο για τις χώρες του ...πολιτισμού", καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της και η ΓΣΕΕ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι τίποτα άλλο παρά "εξαθλιωμένοι εργάτες, που χωρίς συμβάσεις, ασφάλιση, περίθαλψη, όσο όσο και όπως όπως, θα δεχτούν να πιάσουν δουλιά στα εργοστάσια, σε τουριστικές δραστηριότητες, σε αγροτικές κι άλλες ασχολίες". Ετσι, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, "διογκώνεται η μαύρη εργασία, η ένταση του βαθμού εκμετάλλευσης σε βάρος συνολικότερα της εργατικής τάξης, η αξιοποίηση της σύγχρονης "φλέβας χρυσού" για τους επιτήδειους και την εργοδοσία".

Τέλος η ΓΣΕΕ, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, απαιτεί από την κυβέρνηση: "Να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που θα βάζουν τέλος σ' αυτά τα φαινόμενα. Να παταχτούν δραστικά τα γνωστά κυκλώματα, τα ποικιλώνυμα γραφεία, που διαφημίζονται μάλιστα και μέσω του Τύπου και να κάνει αποδεκτές τις θέσεις του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αλλοδαπών εργατών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ