Παρασκευή 19 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ
Κατέθεσε ο Κ. Μητσοτάκης

Στον ορισμό πραγματογνωμόνων, προκειμένου να γίνει η αξιολόγηση των προσφορών και στα 11 δισ. δραχμές που διεκδικεί ο ΟΤΕ από τη διαφορά των τιμών, αναφέρθηκε χτες ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης,κατά την κατάθεσή του στον ειδικό ανακριτή, εφέτη Γ. Ναυπλιώτη,στο πλαίσιο των ανακρίσεων για την υπόθεση της προμήθειας ενός εκατομμυρίου ψηφιακών παροχών από τις εταιρίες "Ιντρακόμ" και "Ζήμενς".

Ο Κ. Μητσοτάκης κατέθεσε για μία ώρα και, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι ο ΟΤΕ θα έπρεπε να είχε ορίσει πραγματογνώμονες για να ελέγξουν τις προσφορές των ενδιαφερόμενων εταιριών, για να καταλήξει στην πιο συμφέρουσα λύση για τον Οργανισμό. Επίσης αναφέρθηκε στον όρο που έθεσε η κυβέρνησή του για την αναπροσαρμογή των τιμών του τηλεπικοινωνιακού υλικού που είχε προμηθευτεί ο ΟΤΕ πριν από το 1992 και θα έπρεπε να είναι στο ύψος του τιμήματος που θα προσέφερε ο μειοδότης μεταγενέστερου διαγωνισμού. Ο όρος αυτός, υποστήριξε ο Κ. Μητσοτάκης στην κατάθεσή του, δεν περιλήφθηκε στη σύμβαση που υπογράφτηκε το 1994, με αποτέλεσμα να διεκδικεί τώρα 11 δισ. δραχμές, που προέκυψαν από τη διαφορά των τιμών. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ είχε καταθέσει και πέρσι το Σεπτέμβρη κατά τη συμπληρωματική προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε ο εισαγγελέας Εφετών Λ. Καράμπελας.

Ο Κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ως φανατικός υπερασπιστής των συμφερόντων του ΟΤΕ, ενώ στο παρελθόν είχε πει ότι η κυβέρνησή του έπεσε από τα ψηφιακά και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε, όμως, ότι και επί πρωθυπουργίας του είχαν δοθεί στις εταιρίες "Ιντρακόμ" και "Ζήμενς" απευθείας αναθέσεις και είχε αποκλειστεί ο ΟΤΕ με νόμο από την κινητή τηλεφωνία.

Εξερχόμενος από το γραφείο του εφέτη ανακριτή ο Κ. Μητσοτάκης δε θέλησε να κάνει δηλώσεις, επικαλούμενος το απόρρητο της κατάθεσης, λέγοντας πως "από την ώρα που επελήφθη της υποθέσεως αυτής η Δικαιοσύνη, θα πρέπει να περιμένουμε το δικό της το πόρισμα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ