Τετάρτη 24 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εξαγοράστηκε σε ποσοστό 95% από την Ευρωεπενδυτική Τράπεζα, συμφερόντων Λάτση, η τράπεζα INTERBANK, η οποία μετά την αποδέσμευσή της από την INTERAMERICAN, περιήλθε στον έλεγχο της BANQUE WORMS, επίσης θυγατρικής του γαλλικού τραπεζασφαλιστικού κολοσσού UAP. Το νέο ιδιωτικό σχήμα Ευρωεπενδυτικής - Interbank αριθμεί αθροιστικά 30 υποκαταστήματα, 41 δισ. δρχ. ίδια κεφάλαια και ενεργητικό 530 δισ. δρχ. Το τίμημα της εξαγοράς δεν ανακοινώθηκε, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες κινείται περί τα 17,5 δισ. δρχ. Αρχικά, και προ της συγχώνευσης, οι δυο τράπεζες θα λειτουργήσουν αυτόνομα η μια από την άλλη. Η ενέργεια εντάσσεται στη διεθνώς παρατηρούμενη τάση δημιουργίας οικονομιών κλίμακος, μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων μεταξύ των τραπεζών.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ: Αύξηση κατά 24% σημειώθηκε στην παραγωγή ασφαλίστρων της Εμπορικής Ασφαλιστικής κατά το πρώτο πεντάμηνο του 1996 έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 1995. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, η παραγωγή της ανήλθε συγκεκριμένα σε 1.750 εκατ. δρχ. έναντι 1.400 εκατ. δρχ. του αντίστοιχου πενταμήνου το 1995. Σημειώνεται ότι με κεφάλαια και ελεύθερα αποθεματικά, που ανέρχονται σε 3,4 δισ. δρχ., έχει ιδρυτή και κύριο μέτοχο την Alpha Τράπεζα Πίστεως.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ (1): Αρχίζει την Πέμπτη 25 Ιούλη 1996, η διανομή

μερίσματος για τη χρήση του 1995 από τη ΓΕΚΑΤ ΑΤΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, το ύψος του καθαρού μερίσματος ανέρχεται σε 170 δρχ. ανά μετοχή, όπως αποφασίστηκε από την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας. Συνολικά θα διανεμηθούν 323 εκατ. δρχ. (απαλλαγμένα φόρων). Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στη γενική συνέλευση της εταιρίας αποφασίστηκε επίσης η διανομή 3 μετοχών ανά 10 δωρεάν.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ (2): Αύξηση των πωλήσεων κατά 15% περίπου και αντίστοιχη άνοδο των κερδών για το 1996 ανακοίνωσε η ΔΕΛΤΑ στη διάρκεια της ετήσιας γενικής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της. Για το 1995 η εταιρία ανακοίνωσε κερδοφορία της τάξης των 3 δισ. δρχ. με μέρισμα προς τους μετόχους 60 δρχ. ανά μετοχή.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ (3): Υπογράφηκε στις αρχές Ιούλη συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στην ελληνική εταιρία ΑΛΦΙΝ, επιχείρηση επεξεργασίας αλουμινίου ΑΕ του ομίλου ΜΕΤΩΝ - ΕΤΕΠ και την Ιταλική εταιρία METRA S. p. A. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με την παραπάνω συμφωνία η ΑΛΦΙΝ ΑΕ αναλαμβάνει την κατασκευή - στις εγκαταστάσεις της στην Κομοτηνή - και την αποκλειστική αντιπροσώπευση όλων των προϊόντων της METRA S. p. A. για Ελλάδα και Κύπρο και τη δυνατότητα διάθεσής τους στις αγορές των Ρωσίας, Σερβίας, Βουλγαρίας, Σκοπίων, Αλβανίας, Σουηδίας και Ν. Αφρικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ