Τετάρτη 24 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Καταδικάστηκαν κι από πάνω!

Σε πρόστιμο ενός εκατομμυρίου δραχμών και έξι μήνες φυλάκισης, σε περίπτωση που δε συμμορφωθούν με τις αποφάσεις του, καταδίκασε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών 22 εργαζόμενες σε επιχείρηση ετοίμων ενδυμάτων, που έχουν να πληρωθούν εννιά ολόκληρους μήνες!Το "παράπτωμα" των εργαζόμενων ήταν ότι, ενώ βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας, αρνήθηκαν να παραδώσουν εμπορεύματα σε πελάτη της επιχείρησης που τα διεκδίκησε, χωρίς όμως να προσκομίσει κανένα στοιχείο που να αποδείκνυε ότι του ανήκουν!

Συγκεκριμένα, ο Α. Νικολόπουλος,πελάτης της επιχείρησης ιματισμού "Κ. Κωστόπουλος",προσέφυγε σε ασφαλιστικά μέτρα, μετά την άρνηση των εργαζόμενων να του παραδώσουν αυτά που ζητούσε, μιας και ήταν αδύνατον να παραδώσουν οτιδήποτε, αφού δεν έχουν καμία σχέση με παραλαβές εμπορευμάτων και ο εργοδότης Κ. Κωστόπουλος έχει κυριολεκτικά εξαφανιστεί. Χτες, ο εν λόγω πελάτης πήγε στην επιχείρηση και με την παρουσία δικαστικού επιμελητή, πήρε τα εμπορεύματά του, αφού φρόντισε να επιτεθεί φραστικά σε παρόντες συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος.

Οπως θα πει η Β. Χάλαρη,εργαζόμενη στην επιχείρηση, "οι εργαζόμενες είναι αγανακτισμένες. Το μόνο που κάνουμε είναι ότι υπερασπιζόμαστε ό,τι υπάρχει εδώ μέσα. Και αυτός είναι ο μόνος τρόπος να υπερασπιστούμε όσα δικαιούμαστε. Δε γίνεται να καταδικαζόμαστε γι' αυτό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ