Τετάρτη 24 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Προβληματίζει η "ντριμ τιμ"

Η Αγγόλα κράτησε τους Αμερικανούς στους 87 πόντους. Η Αργεντινή χόρεψε ταγκό τη Λιθουανία. Εκτός μάχης ο Νικολά. Κρεμάει τη φανέλα της Κροατίας ο Κούκοτς

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Γιουγκοσλαβία είναι οι μόνες ομάδες που συνεχίζουν αήττητες, μετά από δύο αγωνιστικές. Αν όμως η Γιουγκοσλαβία νίκησε εύκολα την Αυστραλία με 91 - 68, δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς το ίδιο και για την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ, έστω κι αν κέρδισε την Αγγόλα με 87 - 54. Η "ντριμ τιμ", που στα παιχνίδια προετοιμασίας διέλυσε όλους τους αντιπάλους της, για δεύτερο αγώνα στο ολυμπιακό τουρνουά δεν ξεπερνάει τους 100 πόντους. Με την Αργεντινή έφτασε τους 96. Με την Αγγόλα έμεινε στους 87. Ηταν το χαμηλότερο σκορ μετά την ήττα από τη Σοβιετική Ενωση στον ημιτελικό της Ολυμπιάδας της Σεούλ με 76 - 82. Αμυντικά, οι 54 πόντοι είναι οι περισσότεροι που δέχτηκε ποτέ από ομάδα της Αφρικής.

Πριν τέσσερα χρόνια, "ντριμ τιμ" και Αγγόλα είχαν βρεθεί αντιμέτωπες στην Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης. Οι Αμερικανοί νίκησαν εύκολα με 116 - 48 και ο... πολύς Τσαρλς Μπάρκλεϊ είχε δηλώσει για τον προσωπικό του αντίπαλο τον Κοϊμπρα, ότι ήταν ικανός μόνο για να πετάει ακόντιο. Ο Μπάρκλεϊ ήταν προχτές ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του, αλλά ούτε ο ίδιος, ούτε κανένας άλλος από τους διάσημους συμπαίκτες του αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του αγώνα. Κορυφαίος όλων ο Αντόνιο Καρβάλιο με 16 πόντους, που αποθεώθηκε από 30.831 θεατές, αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ.Η έκπληξη της Β αγωνιστικής έγινε στον Α όμιλο. Η Λιθουανία, που στην πρεμιέρα επικράτησε της Κροατίας, ηττήθηκε από την Αργεντινή με 61 - 65. Ο Αρβιντας Σαμπόνις ήταν κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια, σημείωσε 30 πόντους, συγκέντρωσε 15 ριμπάουντ, αλλά οι συμπαίκτες του δεν είχαν ξεπεράσει την επιπλέον κόπωση που δημιούργησαν οι δύο παρατάσεις στο παιχνίδι με την Κροατία. Ο Μαρτσουλιόνις έμεινε στους 6 πόντους, ο Καρνισόβας είχε πρόβλημα στον αντίχειρα και έμεινε στον πάγκο, ενώ ο 36χρονος Κουρτινάιτις δεν μπόρεσε να γίνει και πάλι ο ήρωας της ομάδας του. Οι Αργεντίνοι που δικαιώθηκαν στην επιλογή τους να παίζουν κοντρόλ μπάσκετ, είχαν κορυφαίο τον Μιλανέσιο με 15 πόντους. Τρία λεπτά πριν το ημίχρονο έχασαν τον Μαρσέλο Νικολά του Παναθηναϊκού, που τραυματίστηκε στο γόνατο και έμεινε για αρκετή ώρα στο παρκέ. Σύμφωνα με το γιατρό της Αργεντινής ο Νικολά έπαθε θλάση επιγονατίδας και θα μείνει τρεις μήνες εκτός γηπέδων.

Οι Κροάτες πέτυχαν την πρώτη τους νίκη με 109 - 78 επί της Κίνας, αλλά η είδηση που έκανε χτες τον γύρο του κόσμου αφορούσε τον Τόνι Κούκοτς και την απόφασή του να κρεμάσει για πάντα τη φανέλα της Εθνικής μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. "Είναι οριστικό. Ο Κούκοτς είναι το άπαν για την ομάδα μας. Παίζει τόσα χρόνια με την εθνική, όμως η συνεργασία μας έχει γίνει πλέον αρκετά δύσκολη. Ο Τόνι βρίσκεται στην Κροατία μόλις δέκα - δεκαπέντε μέρες το χρόνο", δήλωσε ο προπονητής του Πέταρ Σκάνσι.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

Α όμιλος:

Κροατία - Κίνα 109 - 78

Αργεντινή - Λιθουανία 65 - 61

Αγγόλα - ΗΠΑ 54 - 87

Η βαθμολογία: ΗΠΑ 4, Λιθουανία 3, Κροατία 3, Αργεντινή 3, Κίνα 3, Αγγόλα 2.

Β όμιλος:

Βραζιλία - Ελλάδα 87 - 89

Ν. Κορέα - Πουέρτο Ρίκο 86 - 98

Γιουγκοσλαβία - Αυστραλία 91 - 68

Η βαθμολογία: Γιουγκοσλαβία 4, Πουέρτο Ρίκο 3, Βραζιλία 3, Αυστραλία 3, Ελλάδα 3, Ν. Κορέα 2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ