Παρασκευή 26 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η ώρα του Πύρρου Δήμα

Ο Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης βάζει πλώρη για δεύτερο χρυσό μετάλλιο

Η ώρα του χρυσού πλησιάζει για την Ελλάδα. Στις 23.00 ρίχνεται στη μάχη των 83 κ. της άρσης βαρών ο Πύρρος Δήμας. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης. Ο αθλητής που έχει κατ' επανάληψη αποδείξει ότι είναι πλασμένος για μεγάλους αγώνες.

Δύο εικοσιτετράωρα νωρίτερα, ο Πύρρος λαχτάρησε την ελληνική αποστολή, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση. Πολλοί μίλησαν για γούρι. Κι αυτό γιατί ο Δήμας αισθανόταν ενόχληση στο γόνατο πριν τους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης, είχε υποβληθεί σε εγχείρηση πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης, ενώ ανάλογο πρόβλημα αντιμετώπισε και πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κίνας. Και στις τρεις περιπτώσεις, ξεπέρασε τον εαυτό του. Η διαφορά είναι ότι αισθάνθηκε για πρώτη φορά ενοχλήσεις στη μέση, γεγονός που οι γιατροί της ομάδας απέδωσαν στην υψηλή υγρασία που επικρατεί στην Ατλάντα.

Ο Χρήστος Ιακώβου δεν ανησυχεί για τον αθλητή του. Με επιδόσεις γύρω στα 385 κιλά, ο Δήμας είναι φαβορί για το κορυφαίο σκαλοπάτι του βάθρου. Ο μόνος που μπορεί να τον απειλήσει είναι ο Μαρκ Χούστερ. Ο Γερμανός, χρόνια τώρα, προσπαθεί να ξεπεράσει τον Ελληνα αθλητή και στην Γκαντόνα θύμισε τον Λεωνίδη στη συνάντησή του με τον Σουλεϊμάνογλου. Ο Τούρκος Σεβίντς με τον Γεωργιανό Μικιασβίλι και τον Αρμένη Τσακογιάν θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Δήμας έχει φετινό ρεκόρ στο αρασέ 177,5 κιλά και στο ζετέ 210 κ. Πολύ κοντά βρίσκεται και ο Χούστερ με 175 και 210.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ