Παρασκευή 26 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
"Σκόνταψε" ο Βασιλόπουλος

Απογοήτευση στην πισίνα

Στον επαναληπτικό προκριματικό των 200 μ. σπριντ της ποδηλασίας ο Λάμπρος Βασιλόπουλος από ατυχία έχασε την είσοδό του στον τελικό. Ο Ελληνας πρωταθλητής προπορευόταν περίπου 30 μ. των Κιάπα (Ιταλία), Γκλέι (ΗΠΑ) και έδειχνε να έχει περισσότερες δυνάμεις. Μετά το βιράζ όμως ξεκόλλησε το πίσω λάστιχο, με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει σε γλουτούς, αγκώνα.

Η κούρσα επαναλήφτηκε αλλά το μετατραυματικό σοκ δεν επέτρεψε στον Βασιλόπουλο να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρωτιά. Εκτός 8άδας έμεινε και ο Γιώργος Χειμωνέτος που τερμάτισε τρίτος, πίσω από τους Μορένκο (Ισπανία), Πάζαλικ (Σλοβενία).

  • Με νίκη άρχισαν για τη χώρα μας οι αγώνες του απλού ανδρών στο πινγκ πονγκ. Ο Ντανιέλ Τσιόκα επικράτησε εύκολα του Ολλανδού Νταν Χέιστερ με 2 - 0 (21 - 16, 21 - 15) και αντιμετωπίζει σήμερα τον Κινέζο Βαν Τάου, που κατέχει τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Τις πρώτες πρωινές ώρες ο Καλίν Κρεάνκα αντιμετώπιζε τον Ινδονήσιο Τσετάν Μπαμπούρ, ο οποίος θεωρείται υποδεέστερος αντίπαλος.
  • Καθόλου καλή δεν ήταν ούτε χτες παρουσία των ελληνικών... άλμπατρος στην πισίνα, αφού οι χρόνοι τους ήταν μεγαλύτεροι από τα ατομικά ρεκόρ. Στα 50 μ. ελεύθερο ο Γκιζιώτης με χρόνο 23.56 κατέλαβε την 34η θέση, στα 1.500 μ. του ίδιου στιλ ο Μαγγανάς με 15.15.94 πήρε την 29η θέση και η Κλέπκου στα 200 μ. ύπτιο την 31η με 2.22.83.
  • Τα προβλήματα στη Σαβάνα λόγω των καιρικών συνθηκών συνεχίζονται. Οι ιστιοδρομίες αναβλήθηκαν για άλλη μια φορά χτες λόγω καταιγίδας και η πίεση των αθλητών αυξάνεται. Πάντως ο Ν. Κακλαμανάκης (ΜΙΣΤΡΑΛ) μετά από τέσσερις ιστιοδρομίες παραμένει στην πρώτη θέση. Ο Μπουντούρης με πλήρωμα τον Μπούκη (ΣΤΑΡ) σκαρφάλωσε στην 6η θέση, οι Κοσματόπουλος - Τριγκώνης (470) στην 11η και οι Καλούδη, Τσούλφα στον ίδιο τύπο σκαφών στην 9η.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ