Πέμπτη 7 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υγεία για πολίτες δεύτερης κατηγορίας

Με σειρά Ερωτήσεων βουλευτές του ΚΚΕ φέρνουν στη Βουλή τα προβλήματα που παρουσιάζονται στον τομέα της δημόσιας υγείας σε παραμεθόριες περιοχές

Πέντε Ερωτήσεις προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας για τις ελλιπείς παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους πόλεων της Βορείου Ελλάδος, αλλά και της άγονης περιοχής, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου και Μ. Μπόσκου.

Οι δύο πρώτες Ερωτήσεις αφορούν το Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Η έλλειψη νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού δημιουργεί προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών υγείας της περιοχής. Οι θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού παραμένουν ακάλυπτες σε ποσοστό περίπου 40%, ενώ το σύνολο του διοικητικού προσωπικού του Νοσοκομείου το αποτελούν μόλις πέντε άτομα! Ακόμη, τους τελευταίους τρεις μήνες έχει ζητηθεί από τη διοίκηση του Ιδρύματος η μετατροπή του Τμήματος Αιμοδοσίας σε Σταθμό Αιμοδοσίας για να είναι το Νοσοκομείο αύταρκες σε αίμα για μεταγγίσεις. Στη διοίκηση δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα γίνει αυτή η αλλαγή, αλλά προηγουμένως πρέπει να επισκεφτεί το Νοσοκομείο η αρμόδια επιτροπή. Τέλος, παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση για τη δημιουργία ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο, παρά τις υποσχέσεις που στο παρελθόν έχουν δοθεί.

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Κ. Γείτονα ποια μέτρα και πότε πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού. Ακόμη, τον ερωτούν γιατί καθυστερεί η επίσκεψη της αρμόδιας επιτροπής για τη μετατροπή του Τμήματος Αιμοδοσίας σε Σταθμό Αιμοδοσίας και πότε θα δημιουργηθεί ΕΚΑΒ, που θα ανακουφίσει χιλιάδες κατοίκους της περιοχής Βορείου Εβρου.

Η τρίτη Ερώτηση αφορά το κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Πριν πέντε χρόνια στην αυλή του Νοσοκομείου κτίστηκε κτίριο που θα βοηθούσε στην αποσυμφόρηση του Ιδρύματος. Ωστόσο, μέχρι σήμερα το κτίριο αυτό παραμένει ανεκμετάλλευτο.

Οι Στ. Παναγιώτου και Μ. Μπόσκου ερωτούν τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας γιατί δεν έχει χρησιμοποιηθεί το νέο κτίριο και ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση για την αξιοποίησή του.

Κτιριακό πρόβλημα αντιμετωπίζει και το Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Η σημερινή κτιριακή υποδομή του, με τα δύο συγκροτήματα σε διαφορετικά σημεία της πόλης και με συγκεχυμένο το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο ένα κτίριο, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών υγείας. Γίνεται σπατάλη των πόρων και ταλαιπωρούνται οι εργαζόμενοι. Οι φορείς του νομού έχουν από χρόνια υποδείξει χώρο που είναι κατάλληλος για την ανέγερση νέου νοσοκομείου.

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Καβάλα.

Η πέμπτη Ερώτηση αφορά τους γιατρούς του Αγροτικού Ιατρείου Σαμοθράκης, στους οποίους ο τοπικός επίτροπος "έκοψε" το επίδομα αγόνου περιοχής. Αυτό το επίδομα αποτελεί οικονομικό κριτήριο για την προσέλκυση γιατρών στο Αγροτικό Ιατρείο.

Οι Στ. Παναγιώτου και Μ. Μπόσκου ερωτούν τον υπουργό Κ. Γείτονα εάν γνωρίζει την απόφαση του τοπικού επιτρόπου για τη διακοπή του επιδόματος και ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση για την καταβολή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ