Σάββατο 3 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μονόδρομος ο αγώνας

Τη ζοφερή θέση χιλιάδων ξενοδοχοϋπαλλήλων, καταγγέλλει η ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Εξι χιλιάδες εργαζόμενοι στον επισιτισμό - τουρισμό ήταν γραμμένοι στο Ταμείο Ανεργίας του ΟΑΕΔ στο Ηράκλειο Κρήτης, στα τέλη του Ιούνη, 400 εργαζόμενοι της Ρόδου μετανάστευσαν στην Κύπρο προκειμένου να βρουν δουλιά. Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων,η πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου πρέπει να εργάζεται 45 χρόνια για να συμπληρώσει τα ένσημα που απαιτούνται για τη συνταξιοδότηση, ενώ επικρατούν ελαστικότατες σχέσεις εργασίας, ανεργία, απασχόληση τουριστών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και παράνομη απασχόληση αλλοδαπών.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι γι' αυτή την κατάσταση η ευθύνη ανήκει στη "συνειδητή απουσία των μηχανισμών ελέγχου της πολιτείας, στην άρνηση να λυθούν τα προβλήματα του κλάδου και στην ακολουθούμενη πολιτική που ενισχύει παντοιοτρόπως το τουριστικό κεφάλαιο", αλλά και στις "λογικές του κοινωνικού διαλόγου, της συναίνεσης και του συμβιβασμού που κυριαρχούν στην πλειοψηφία της κλαδικής Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ)".

Στην ανακοίνωση της ΔΑΣ, τονίζεται ότι αυτή η ζοφερή εικόνα μπορεί να αλλάξει, όταν αλλάξουν οι συσχετισμοί στα Συνδικάτα και όταν αναπτυχθούν μαζικοί αγώνες. "Είναι υποχρέωση όλων - επισημαίνει η ΔΑΣ - να περιφρουρήσουμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας, η λύση βρίσκεται στη συσπείρωσή μας, στη δημιουργία μετώπων πάλης ενάντια σ' αυτή την πολιτική. Το μέτωπο πάλης ενάντια στην ανεργία, ενάντια στα σχέδια για την καταστροφή της κοινωνικής ασφάλισης, ενάντια στην κυριαρχία των πολυεθνικών του τουρισμού, είναι ο μόνος δρόμος που θα οδηγήσει σε άλλες λύσεις συμφέρουσες για μας, που θα αναδείξουν πολιτικές δυνάμεις που θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και της χώρας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ