Τετάρτη 7 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ευοίωνος "Περίπλους"

Τα δέκατα τρίτα του γενέθλια γιορτάζει το περιοδικό "Περίπλους" με την έκδοση του 42ου τεύχους του, που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Ετσι, το καλό περιοδικό των Γραμμάτων και των Τεχνών, συμπληρώνοντας πλέον δεκατρία χρόνια αδιάκοπης κυκλοφορίας, συγκαταλέγεται στις μακρόβιες ελληνικές περιοδικές εκδόσεις.

Στις σελίδες του τελευταίου τεύχους οι αναγνώστες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη σχέση του θεμελιωτή του νεοελληνικού θεάτρου Γρηγόριου Ξενόπουλου και του ιδρυτή της "Νέας Σκηνής", Κωνσταντίνου Χρηστομάνου.Στη φιλία των δύο ανδρών αναφέρεται η μελέτη της θεατρολόγου Ευάννας Βενάρδου,που φιλοξενείται στο περιοδικό. Παράλληλα, σε παραρτήματα σταχυολογούνται από τον τύπο της εποχής αυτούσιες κριτικές του Ξενόπουλου για παραστάσεις του Χρηστομάνου.

Στο τεύχος περιλαμβάνονται επίσης: κείμενο του θεατρικού κριτικού Κων. Ρήγου (για τις ταινίες "Το βλέμμα του Οδυσσέα" και "Αντεργκράουντ"), την παρουσίαση του ανδαλουσιανής καταγωγής ποιητή Jose F. A. Olivier από την εκδότρια των γερμανικών εκδόσεων "Ρωμιοσύνη" Ν. Eindeneier, την παρουσίαση του νομπελίστα ποιητή Seamus Heaney με τη μετάφραση κάποιων ποιημάτων του, τη δημοσίευση του διηγήματος "Οι δικαστίνες και τα ταγιεράκια" της Ρούλας Κακλαμανάκη κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ