• Εχασε πέναλτι ο Βαζέχα, που ήταν και ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος
  • - Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην ενθουσίασε χτες τους 30.000 φιλάθλους του, που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, όμως πήρε αυτό που ήθελε. Νίκησε 1 - 0 τη Ρόζενμποργκ και σίγουρα έχει αποκτήσει ένα σημαντικό... - 1996-08-08 00:00:00.0"/>
  • Εχασε πέναλτι ο Βαζέχα, που ήταν και ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος
  • - Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην ενθουσίασε χτες τους 30.000 φιλάθλους του, που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, όμως πήρε αυτό που ήθελε. Νίκησε 1 - 0 τη Ρόζενμποργκ και σίγουρα έχει αποκτήσει ένα σημαντικό... - 1996-08-08 00:00:00.0" /> Ιδρωσε για να κερδίσει | ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Πέμπτη 8 Αυγούστου 1996
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 23
    ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    ΠΑΟ - ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ 1-0
    Ιδρωσε για να κερδίσει
    • Οι "πράσινοι" πέτυχαν το πρώτο βήμα πρόκρισης
    • Εχασε πέναλτι ο Βαζέχα, που ήταν και ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος

    Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην ενθουσίασε χτες τους 30.000 φιλάθλους του, που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, όμως πήρε αυτό που ήθελε. Νίκησε 1 - 0 τη Ρόζενμποργκ και σίγουρα έχει αποκτήσει ένα σημαντικό προβάδισμα από τους Νορβηγούς όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι "πράσινοι" του Χ. Ρ. Ρότσα ευτύχησαν να έχουν ένα πολύ καλό πρώτο εικοσάλεπτο και κατάφεραν να σημειώσουν το μοναδικό γκολ, όμως έχασαν και ένα πέναλτι που ίσως να έκρινε τα πάντα. Πρωταγωνιστής και στις δυο φάσεις ο Κριστόφ Βαζέχα. Με χρονική σειρά, στο 10 ο Αποστολάκης έκανε σέντρα από δεξιά και ο Χέλντε στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα τη βρήκε με το χέρι. Καθαρή περίπτωση πέναλτι που καταλόγισε αμέσως ο Βέλγος διαιτητής. Ομως ο Κριστόφ Βαζέχα σούταρε χλιαρά πάνω στα χέρια του Νορβηγού τερματοφύλακα και η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε. Ο Πολωνός διόρθωσε το... λάθος του εννιά λεπτά αργότερα. Ο Λαγωνικάκης τροφοδότησε τον "μουστάκια", που με ένα εκπληκτικό στοπάρισμα με το στήθος και δυνατό βολέ άφησε άναυδο αυτή τη φορά τον Γιάνπφαλ. Αυτό έμελλε να είναι και το μοναδικό τέρμα της συνάντησης. Στην επανάληψη ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αφού η ζέστη επηρέασε όχι μόνο τους Σκανδιναβούς αλλά και την ελληνική ομάδα. Η Ρόζενμποργκ έχασε δυο πολύ καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει στο 50 και 74 με τους Στραντ, Μπράντμπακ, όμως ο Γιόζεφ Βάντσικ για μια ακόμη φορά έδειξε τη μεγάλη του κλάση.

    Από τον ΠΑΟ που ασφαλώς ακόμη δεν είναι απόλυτα έτοιμος πρώτος παίκτης ο Θανάσης Κολιτσιδάκης, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Καπουράνης και Βάντσικ. Κουρασμένος ο Μπορέλι ενώ πάντα επικίνδυνος ο Βαζέχα. Το ρίσκο του Ρότσα να ξεκινήσει τον Ανδρέα Λαγωνικάκη μάλλον απέτυχε.

    Ο Χάραλντ Μπράντμπακ έδειξε δείγματα του μεγάλου ταλέντου του και δικαιωματικά ήταν ο κορυφαίος της Ρόζενμποργκ. Αρεσαν ακόμη και οι Γιάνπφαλ, Χέλντε και Γιάκομπσεν. Πάντως οι Νορβηγοί θέλουν μεγάλη προσοχή στη ρεβάνς που θα γίνει σε 14 βράδια.

    Εξαιρετική η διαιτησία του Βέλγου Μισέλ Πιρό "κιτρίνισε" τους Λαγωνικάκη, Γιάκομπσεν.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ. Χ. Γεωργιάδης, Κολιτσιδάκης, Μπορέλι (71 Λυμπερόπουλος), Καπουράνης, Βαζέχα, Μάρκος (66 Κόλα), Καλιτζάκης, Λαγωνικάκης (66 Αλεξούδης).

    ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ: Γιάνπφαλ, Χόπτον, Στένσας, Στραντ, Σκάμελετς (27 Φιόρτοφ), Κέκεν, Μπράντμπακ, Γιάκομπσεν, Ιβενσεν, Σόλτβαντ, Χέλντε.

    Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ