Τρίτη 13 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΕΤΒΑ - ΔΗΜΟΣΙΟ: Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του υπουργού Οικονομικών για την έκδοση ομολογιακού δανείου του ελληνικού δημοσίου, ύψους 110 δισ. δραχμών, το οποίο θα διατεθεί για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΒΑ, στα πλαίσια του προγράμματος "εξυγίανσης" της τράπεζας που έχει προκρίνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η απόφαση του υπουργού Οικονομικών που υπογράφτηκε τη 1-7-96, προβλέπει ότι το ομολογιακό δάνειο των 110 δισ. δραχμών (με ημερομηνία έκδοσης 2-1-1996), είναι επταετούς διάρκειας, το επιτόκιο για την πρώτη τοκοφόρο περίοδο (Γενάρης 1996 - Γενάρης 1997) ορίστηκε σε 15,9%, οι τόκοι απαλλάσσονται από τη φορολογία και τα ομόλογα θα είναι διαπραγματεύσιμα στο Χρηματιστήριο Αξιών ΑΘηνών.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Νέο υποκατάστημα στη Σύρο απέκτησε η Ιονική Τράπεζα. Το νέο κατάστημα, 219ο στη σειρά, άρχισε να λειτουργεί από χτες και παρέχει στους πελάτες του όλες τις τραπεζικές εργασίες, όπως 24ωρη ον λάιν εξυπηρέτηση, αγορά και πώληση συναλλάγματος, δάνεια κάθε μορφής, επενδύσεις σε έντοκα γραμμάτια και ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια, ρέπος, διαδικασίες εισαγωγών - εξαγωγών, υπηρεσίες χρηματοδοτικής μίσθωσης κτλ.

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ: Μείωση του περιθωρίου κέρδους της και ταυτόχρονη μείωση κόστους για τον πελάτη, που προβαίνει σε αγοραπωλησίες συναλλάγματος, ανακοίνωσε η Τράπεζα Χίου. Συγκεκριμένα, μειώνεται η διαφορά των τιμών αγοράς και πώλησης ξένων νομισμάτων ως προς τη δραχμή από τη μέση τιμή fixing από 2,8% σε 2%. Το κοινό μπορεί να προμηθεύεται τουριστικό συνάλλαγμα όλες τις μέρες από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ από τα πέντε ανταλλακτήρια της τράπεζας που λειτουργούν σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

ΕΠΙΤΟΚΙΑ: Μειωμένα επιτόκια βραχυπρόθεσμων δανείων κατά 0,25 μονάδα ανακοίνωσε η CITIBANK για την ερχόμενη βδομάδα. Ετσι το βασικό επιτόκιο για κεφάλαια κίνησης διαμορφώνεται σε 17,5%, από 17,75%, και το βασικό επιτόκιο "ελεύθερων διαθεσίμων" σε 18,5% από 18,75%. Τα υπόλοιπα επιτόκια χορηγήσεων (στεγαστικά, καταναλωτικά, αυτοκινήτου κτλ.) παραμένουν αμετάβλητα.

ΝΟΜΟΙ: Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 143Α και 150Α) στις 4-7-96) οι νόμοι 2421 και 2427, με τους οποίους κυρώνονται οι σχετικές συμφωνίες εταιρικής σχέσης και συνεργασίας της Λευκορωσίας και της Ουκρανίας με τα κράτη - μέλη των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ