Τετάρτη 14 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επιδόματα ταλαιπωρίας

Δεν έφτασε που τα επιδόματα των συνταξιούχων - τα διαβόητα ΕΚΑΣ - είναι στην κυριολεξία φιλοδωρήματα, ούτε ο ευτελισμός της έννοιας της κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά είναι υποχρεωμένοι, γέροι και ανάπηροι άνθρωποι, να τρέχουν μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Οι συνταξιούχοι κατακλύζουν από προχτές τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, τρέχουν στις εφορίες και χτυπούν την πόρτα του υπουργείου. Ρωτούν και ξαναρωτούν, καθώς οι προϋποθέσεις περιέχουν ασάφειες, και στη συνέχεια ξαμολιούνται για να βγάλουν φωτοτυπίες και να καταθέσουν τα δικαιολογητικά που θα τους εξασφαλίσουν το επίδομα.

Βέβαια, και αυτά ακόμα τα ψίχουλα δεν τους τα χάρισε κανείς. Είναι και αυτά αποτέλεσμα των αγώνων των συνταξιούχων, που συγκλόνισαν το πανελλήνιο, και είναι έτοιμοι να τους συνεχίσουν. Η κυβέρνηση παρουσίασε αυτό το μέτρο ως δείγμα της ευαισθησίας της προς εκείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη. Και οι έχοντες την "πραγματική ανάγκη" είναι όσοι έχουν συντάξεις μικρότερες από 110.000 δραχμές, ενώ όσοι έχουν μεγαλύτερες συντάξεις κάνουν ζωή χαρισάμενη! Επίσης, πρέπει να συντρέχουν και μια σειρά άλλοι λόγοι, που προσδιορίζονται απ' την ηλικία και τα οικογενειακά εισοδήματα.

Πέρα απ' το ύψος του επιδόματος και μόνο η ταλαιπωρία στην οποίαυποβάλλονται οι συνταξιούχοι μέσα στο καλοκαίρι - ενώ θα 'πρεπε να αναπαύονται - φτάνει να αποδείξει το ακριβώς αντίθετο απ' την ευαισθησία που επικαλείται η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ