Τετάρτη 14 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ζητούν κατάργηση των "αντικειμενικών" κριτηρίων

Υπόμνημα με προτάσεις της Ενωσης Φοροτεχνικών Επιστημόνων

Την επέκταση των φοροαπαλλαγών που αποφάσισε πρόσφατα η κυβέρνηση για τα ακριτικά νησιά με πληθυσμό μέχρι 3.000 κατοίκων σε όλα τα ακριτικά νησιά και για όλους τους κατοίκους τους, ασχέτως επαγγέλματος καθώς και την κατάργηση των "αντικειμενικών" κριτηρίων, ζητά με υπόμνημα προς τον υπουργό Οικονομικών Αλ. Παπαδόπουλο η Πανελλήνια Ενωση Φοροτεχνικών Επιστημόνων (ΠΕΦΕ). Η ένωση των φοροτεχνικών ζητά επιπρόσθετα την περάτωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων μέχρι και το 1995 και την ακύρωση ή περιορισμό στο 10% των επιβεβλημένων προστίμων από παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ) που εκκρεμούν στις ΔΟΥ και τα δικαστήρια.

Παράλληλα, τριμελής αντιπροσωπεία της ΠΕΦΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Γ. Βούκα, κατόπιν συνάντησης με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Ανωμερίτη, επικρότησε τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τα συγκεκριμένα νησιά (μείωση συντελεστών ΦΠΑ και απαλλαγή από αντικειμενικά κριτήρια), η επικύρωση των οποίων είχε άλλωστε ζητηθεί με επιστολή της ΠΕΦΕ από τις 14/2/1996.

Στην ίδια συνάντηση, οι φοροτεχνικοί ζήτησαν επίσης από τον υφυπουργό την κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων και ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να υποβάλλουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπόμνημα από κοινού με τους φορείς των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ