Πέμπτη 15 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η ετυμηγορία των εραστών

Ο Λουί Μαλ, ο Αλφρεντ Χίτσκοκ και ο Σίντνεϊ Λιούμετ, είναι οι δημιουργοί των τριών καλύτερων ταινιών του προγράμματος των καναλιών. Ο Λουί Μαλ,με την ξεχωριστή ευαισθησία που διακρίνει τη δημιουργία του, σκηνοθετεί την ταινία "Οι εραστές",μια ταινία σταθμό στην εξέλιξη του ερωτικού κινηματογράφου. Ηρωίδα της ταινίας είναι η γυναίκα ενός μεγαλοεκδότη, που διατηρεί ερωτικό δεσμό και με έναν πλέι μπόι. Μοιραία θα είναι όμως η συνάντησή της μ' έναν άγνωστο νεαρό, που θα του κάνει ωτοστόπ, όταν το αυτοκίνητό της χαλάσει. Η ερωτική ιστορία μαζί του θα την κάνει ν' ανατρέψει μέσα της τη συμβατικότητα της συζυγικής ζωής και όλα της τα πρέπει. Το ερωτικό πάθος, που θα ζήσει με τον νεαρό άνδρα, θα την κάνει να μη διστάσει να εγκαταλείψει, όχι μόνο τον εραστή της, αλλά και τη συζυγική της στέγη. Εξαιρετική είναι η ερμηνεία της Ζαν Μορό.Μαζί της παίζουν οι Αλέν Κινί, Ζαν - Μαρκ Μπορί και Γκαστόν Μοντό (ΕΤ - 1 22.00).

Κεντρικό πρόσωπο στην ταινία του Σίντνεϊ Λιούμετ "Η ετυμηγορία" είναι ένας αλκοολικός δικηγόρος. Ολοι τον θεωρούν ξοφλημένο, αφού το ποτό κυριαρχεί στη ζωή του. Ο καλύτερός του φίλος, για να τον βοηθήσει, του αναθέτει μια υπόθεση που αφορά στην αμέλεια των γιατρών ενός νοσοκομείου, εξαιτίας της οποίας μια κοπέλα ζει σαν φυτό. Ο δικηγόρος θα παλέψει με τον εαυτό του για ν' απαρνηθεί το ποτό, προκειμένου να μπορέσει να κάνει το χρέος του για την απόδοση της δικαιοσύνης. Δε θα διστάσει να έρθει αντιμέτωπος με ισχυρούς παράγοντες του νοσοκομείου και του δικηγορικού κατεστημένου. Πολύ καλή είναι η ερμηνεία του Πολ Νιούμαν στο ρόλο του αλκοολικού δικηγόρου. Παίζουν επίσης οι Σάρλοτ Ράμπλινγκ, Τζακ Γουόρντεν και Τζέιμς Μέισον (STAR 22.00).

Διασκευή του θεατρικού έργου του Πάτρικ Χάμιλτον είναι η ταινία του Αλφρεντ Χίτσκοκ "Ο βρόχος".Σ' ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη, δύο νεαροί φοιτητές επηρεασμένοι από τις θεωρίες ενός καθηγητή τους δολοφονούν έναν συμφοιτητή τους, κρίνοντας ότι είναι ανάξιος να ζει. Αφού κρύβουν το πτώμα σ' ένα μπαούλο, προσκαλούν σε γεύμα τον καθηγητή, τη μνηστή του και τους γονείς του θύματος. Με την πράξη τους αυτή ήθελαν ν' αποδείξουν ότι υπάρχουν "ανώτερα" όντα, τα οποία υπερτερούν έναντι των ασθενών και αδυνάτων. Ο καθηγητής θα υποψιαστεί τι συμβαίνει και θα μπει και αυτός στο παιχνίδι των ενοχών. Μια ακόμη ταινία του Χίτσκοκ, από την οποία δε λείπει το σασπένς και η αγωνία. Πρωταγωνιστούν οι Τζέιμς Στιούαρτ, Τζον Νταλ και Φάρλεϊ Γκρέιντζερ (MEGA 02.10).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σαμποτάζ (2006-12-31 00:00:00.0)
Δεσμώτης του ιλίγγου (2006-03-19 00:00:00.0)
Η σειρήνα του... παραδείσου (2004-07-31 00:00:00.0)
Ο φυγάς Μπράντο (2002-08-21 00:00:00.0)
Η «ετυμηγορία», ο «συνταγματάρχης» και η «Ψυχώ» (2000-02-19 00:00:00.0)
"Σιωπηλά" ...ψέματα (1996-07-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ