Σάββατο 19 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
Τηλεόραση
Η «ετυμηγορία», ο «συνταγματάρχης» και η «Ψυχώ»

Σκηνή απο την ταινία του Σίντνει Λιούμετ « Η ετυμηγορία» που παρουσιάζει απόψε η ΝΕΤ στις 22.00
Σκηνή απο την ταινία του Σίντνει Λιούμετ « Η ετυμηγορία» που παρουσιάζει απόψε η ΝΕΤ στις 22.00
Σάββατο σήμερα και μια ταινία θα δούμε, στην τηλεόραση φυσικά, γι' αυτό θα ρίξουμε μια ματιά στο πρόγραμμα για να δούμε ποια ταινία θα επιλέξουμε τελικά.

Από την ΕΤ-3 στις 24.00 «Συνταγματάρχης Ρέντελ» του Ιστβαν Ζάμπο. Πρόκειται για μια σκληρή ταινία που αφηγείται την πορεία ενός φιλόδοξου και ομοφυλόφιλου νεαρού, ο οποίος καταφέρνει να γίνει συνταγματάρχης του αυστροουγγρικού στρατού, λίγο πριν ξεσπάσει ο Α` Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο σκηνοθέτης κάνει μια οξεία κριτική στο διαλυόμενο κόσμο της αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας των αρχών του αιώνα μας. Πρόκειται για το δεύτερο έργο της τριλογίας του, που αρχίζει με το «Μέφιστο» και τελειώνει με το «Χάνουσεν». Η ταινία τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο Κριτικής Επιτροπής Καννών και ήταν υποψήφια για Οσκαρ καλύτερης ταινίας. Με τον Κλάους- Μαρία Μπράνταουερ.

Από τη ΝΕΤ στις 22.00 «Η ετυμηγορία» του Σίντνεϊ Λιούμετ.

Η ταινία ήταν υποψήφια για πέντε Οσκαρ και φυσικά για τον πρώτο ανδρικό ρόλο. Δυστυχώς για τον Πολ Νιούμαν τελικά και με αυτή την εξαιρετική ερμηνεία δεν κατόρθωσε να κρατήσει στα χέρια το πολυπόθητο αγαλματάκι. Ο δικηγόρος Φρανκ Γκάλβιν, που ήταν κάποτε στην κορυφή στο δικηγορικό κόσμο και σήμερα εντελώς ξεπεσμένος από το αλκοόλ, το οποίο τον έχει κάνει κινούμενο ράκος, δέχεται στωικά την περιφρόνηση των συναδέλφων του και τις υποθέσεις του συνεχώς να μειώνονται. Ενας στενός του συνεργάτης, ο Μίκι, είναι ο μόνος που ακόμη πιστεύει στον Φρανκ και του αναθέτει μια φαινομενικά απλή υπόθεση μιας γυναίκας που την άφησαν σε κώμα έπειτα από θεραπεία σε γνωστό νοσοκομείο της Βοστόνης. Οταν ο δικηγόρος ερευνά βαθιά την υπόθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δυστυχώς υπάρχει μια τρομερή προσπάθεια συγκάλυψης των γεγονότων και αποφασίζει να τη φέρει στο δικαστήριο. Μια άγνωστη και αρκετά μυστηριώδης γυναίκα τού προσφέρει τη συναισθηματική στήριξη καθώς προετοιμάζεται για τη δίκη. Πλάι στον Πολ Νιούμαν η Σαρλότ Ράμπλιγκ.

Από το STAR στη 01.00 «Σχέσεις ζωής» του Κρις Μένγκες.

Μια ταινία με θέμα τη μοναξιά και τα προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις. Ο Γκράχαμ Χολτ είναι ένας μοναχικός άνθρωπος. Η ζωή δεν του έχει χαρίσει καμιά χαρά και καμιά ικανοποίηση. Για να αλλάξει αυτό το μίζερο σκηνικό αποφασίζει να υιοθετήσει ένα μικρό αγοράκι. Ενα αγοράκι με δύσκολο χαρακτήρα, που ξέρει από μοναχική ζωή και μπορεί να κατανοήσει τη σιωπή. Και οι δυο έχουν ζήσει και έχουν γευτεί την απόρριψη από την οικογένειά τους και μαζί θα προσπαθήσουν να κάνουν μια νέα αρχή και θα το πετύχουν. Με τους Γουίλιαμ Χαρτ και Κιθ Αλεν.

Και αύριο Κυριακή στις 22.00 θα παρουσιαστεί η ανεπανάληπτη ταινία τρόμου του Αλφρεντ Χίτσκοκ «Ψυχώ» με τον Αντονι Πέρκινς. Ενα κινηματογραφικό έργο που άφησε εποχή και που πολλοί σκηνοθέτες προσπάθησαν αργότερα να τη μιμηθούν, χωρίς επιτυχία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το τελευταίο ριφιφί (2011-11-16 00:00:00.0)
Δαμάζοντας τη ...νύχτα (2008-07-31 00:00:00.0)
Πέθανε ο Σίντνεϊ Πόλακ (2008-05-28 00:00:00.0)
Αρωμα γυναίκας... (2001-08-09 00:00:00.0)
Η ιστορία του Σέρπικο (2001-03-04 00:00:00.0)
Η ετυμηγορία των εραστών (1996-08-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ