Τετάρτη 21 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΛΓΙΟΒΕΛΓΙΟ
Διεθνείς έρευνες για τα δύο κορίτσια

Συγκλονιστικά τα στοιχεία για την παιδεραστία και την εκμετάλλευση ανηλίκων

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. -

Η βελγική αστυνομία επέκτεινε τις έρευνές της και σε άλλες χώρες προσπαθώντας να διαλευκάνει την τύχη δύο κοριτσιών που απήχθησαν πριν από ένα χρόνο από τον παιδεραστή Μαρκ Ντιτρού και από τότε αγνοείται η τύχη τους.

Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι έρευνες στρέφονται προς την Τσεχική Δημοκρατία, αλλά υπάρχουν πληροφορίες ότι ζητήθηκε ακόμα και η βοήθεια της Ιντερπόλ στη Γερμανία, στην Ολλανδία και τη Γαλλία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα δύο κορίτσια, η 17χρονη Αν Μαρσάλ και η 19χρονη Εφζε Λάμπρεκς, ενδεχομένως να πουλήθηκαν σε κύκλωμα πορνείας στην Τσεχική Δημοκρατία. Ομως, οι βελγικές αρχές αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν αυτή την πληροφορία, αλλά ο αντιπρόεδρος της Ιντερπόλ στην Πράγα, Βραντισλάβ Γκρεγκρ, επιβεβαίωσε ότι η τσεχική αστυνομία αναζητεί τα δύο κορίτσια από τα τέλη του 1995.

Η Αν και η Εφζε απήχθησαν από τον Ντιτρού και τον Μισέλ Λελιέβρ στις 22 Αυγούστου 1995 στην Οστάνδη. Παρά τις εξαντλητικές ανακρίσεις, ο Ντιτρού δεν έχει δώσει καμιά πληροφορία για την τύχη των θυμάτων του.

Χτες, οι αρχές συνέλαβαν και άλλον έναν ύποπτο, τον Ζαν Μισέλ Νίχουλ, ο οποίος υποστήριξε ότι οι μόνες επαφές που είχε με τον Ντιτρού αφορούσαν υποθέσεις σχετικά με τις ιδιοκτησίες και το αυτοκίνητό του.

Παράλληλα, έρευνες έγιναν και σε σπίτια φίλων και γνωστών των κατηγορούμενων, ώστε να βρεθούν στοιχεία για το κύκλωμα παιδεραστίας.

Απαντώντας στις κατηγορίες των οικογενειών των δύο κοριτσιών, που τα πτώματά τους βρέθηκαν πριν λίγες μέρες, πως υπεύθυνος για το θάνατο των παιδιών τους είναι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου, Μελσιόρ Βατλέ που αποφάσισε την απελευθέρωση του Ντιτρού το 1992, ο πρώην υπουργός δήλωσε: "πήρα την ευθύνη για την απελευθέρωση του Ντιτρού με βάση τον φάκελό του και ευσυνειδήτως".

Υπενθυμίζεται ότι ο παιδεραστής είχε καταδικαστεί το 1989 σε κάθειρξη 13,5 ετών για απαγωγές, βιασμούς και διάφορα άλλα αδικήματα, αλλά περίπου τέσσερα χρόνια αργότερα αποφυλακίστηκε υπό όρους για "καλή συμπεριφορά".

Με αφορμή το σκάνδαλο παιδεραστίας στο Βέλγιο, η δικηγόρος Μισέλ Χιρς, που εργάστηκε για την αλλαγή της βελγικής νομοθεσίας σε ό,τι αφορά την προστασία των παιδιών, έφερε στην επιφάνεια συγκλονιστικά στοιχεία για την παιδεραστία στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, ο σεξουαλικός τουρισμός με θύματα παιδιά άρχισε να αναπτύσσεται σε χώρες όπως η Ταϊλάνδη, οι Φιλιππίνες και η Ινδία κατά τη δεκαετία του 1970. Οπως έχουν δείξει διάφορες έρευνες, 800.000 παιδιά εκπορνεύονται στην Ταϊλάνδη, 400.000 στην Ινδία και 60.000 στις Φιλιππίνες.Ομως, ο φόβος του Εϊτζ και η αυστηρότερη νομοθεσία μείωσαν τη "ζήτηση". Ετσι τα κυκλώματα παιδεραστίας αναζητούν τώρα παρθένους, όσο το δυνατόν μικρότερης ηλικίας. Την ίδια στιγμή, ανθεί και το εμπόριο πορνογραφικού υλικού, βιβλίων, περιοδικών και κασετών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ