Πέμπτη 22 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Κατανόηση" αντί για λύσεις

Απαθής παραμένει η κυβέρνηση απέναντι στο κλείσιμο της "Good Year", οι εργαζόμενοι της οποίας εισέπραξαν χτες την... κατανόηση των υφυπουργών Εργασίας και Ανάπτυξης

Μονάχα την... κατανόηση των υφυπουργών Ανάπτυξης Φ. Ιωαννίδη και Εργασίας Λ. Κανελλόπουλου,εισπράξανε οι εργαζόμενοι της "Good Year",οι οποίοι συναντήθηκαν χτες μαζί τους ζητώντας τη δραστηριοποίηση της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της πολυεθνικής στη Θεσσαλονίκη.

Στην αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων,η οποία συνοδευόταν από εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης,της ΓΣΕΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Διυλιστήρια,δε δόθηκε καμία συγκεκριμένη απάντηση από τους υφυπουργούς. Μία από τις προτάσεις των εργαζομένων ήταν η επαναλειτουργία της επιχείρησης με την ενσωμάτωσή της στην ΕΛΒΟ,ώστε να παράγει ελαστικά για τον ελληνικό στρατό ή η επαναλειτουργία της στα πλαίσια της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Φ. Ιωαννίδης,δήλωσε ότι προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τη μητρική εταιρία στις ΗΠΑ. Επίσης ανέφερε ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ομίλους επιχειρήσεων για την αγορά του εργοστασίου, αλλά δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας, Λ. Κανελλόπουλος,δεν είχε κανένα νεότερο για τους εργαζόμενους, μόνο ότι ήρθε σε επαφή με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και ότι παρακολουθεί από εκεί το θέμα. Στο μεταξύ οι υπεύθυνοι της πολυεθνικής στην Ελλάδα λείπουν σε... διακοπές!

Ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Β. Ρέβας,δήλωσε στο "Ρ": "Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να πιέσει, όπως ζήτησαν οι εργαζόμενοι, την πολυεθνική για να επαναλειτουργήσει. Επίσης δεν προσανατολίζεται να απαιτήσει την ενσωμάτωσή της με την ΕΛΒΟ. Είναι δεδομένη η στάση της και η φιλοσοφία της να στηρίζει τις πολυεθνικές και ποτέ δεν έχει συγκρουστεί μαζί τους για εθνικό όφελος".

Σε υπόμνημά της προς τον υφυπουργό Ανάπτυξης, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Διυλιστήρια τονίζει ότι η κυβέρνηση "επιβάλλεται να διερευνήσει τρόπους και δυνατότητες λειτουργίας ενός τουλάχιστον εργοστασίου κατασκευής ελαστικών αυτοκινήτων στη χώρα μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ