Πέμπτη 22 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο Βόλος δεν αντέχει άλλους άνεργους

Προτάσεις για ΒΙΟΠΑΛ, ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΑ, "Καλώδια Βόλου" από την ΕΣΑΚ και προσκλητήριο για αγώνα

ΒΟΛΟΣ .-

Κλειστό παραμένει το εργοστάσιο της ΒΙΟΠΑΛ στο Βόλο, αφού ο ιδιοκτήτης του κ. Τσιπλάκος εκβιάζει, ενόψει και των εκλογών, κρατώντας "ομήρους" τους 140 εργαζόμενους, προκειμένου να του χαριστεί το πρόστιμο των 500 εκατομμυρίων δραχμών, που του επιβλήθηκε για ατασθαλίες που έγιναν παλιότερα στο εκκοκκιστήριο βαμβακιού που διαθέτει. Ταυτόχρονα οι 90 εργαζόμενοι των "Καλωδίων Βόλου" αγωνιούν για το μέλλον της απασχόλησής τους, καθώς, μετά τη συγχώνευση της επιχείρησης με τη μητρική της εταιρία "Αλκατέλ", άρχισαν απολύσεις προσωπικού. Κλειστή παραμένει και η "Βαμβακουργία",με τον ιδιοκτήτη της κ. Μπακάλη να περιμένει από το δεύτερο δικαστήριο που θα γίνει στις 21 Σεπτέμβρη να οδηγήσει την επιχείρηση σε εκκαθάριση ώστε να "καθαρίσει" μια για πάντα κι αυτός με τις υποχρεώσεις του προς τους 530 εργαζόμενους.

Η ΤΕ Μαγνησίας της ΕΣΑΚ

Κι ενώ η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου "περί άλλα τυρβάζει" για να μη διαταράξει το εκλογικό κλίμα των ημερών, η Τοπική Επιτροπή Μαγνησίας της ΕΣΑΚ με ανακοίνωσή της προτείνει ουσιαστικές λύσεις και καλεί τους εργαζόμενους σε αγώνες. Συγκεκριμένα προτείνει:

  • Για τη ΒΙΟΠΑΛ να σταματήσουν οι εκβιασμοί του ιδιοκτήτη, ν' ανοίξει το εργοστάσιο χωρίς να γίνουν απολύσεις και να ενταχθεί η επιχείρηση σε Ενιαίο Δημόσιο Φορέα Κλωστοϋφαντουργίας που πρέπει να δημιουργηθεί.
  • Για τα "Καλώδια Βόλου" να μη γίνουν απολύσεις και να καταγγελθούν οι παροτρύνσεις της ΠΑΣΚΕ προς τους εργαζόμενους για "εθελούσια έξοδο".
  • Για τη "Βαμβακουργία" να επαναλειτουργήσει με ευθύνη των κρατικών τραπεζών, να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι, να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα και να ενταχθεί η επιχείρηση στον ΟΑΕ.

Η ΤΕ Μαγνησίας της ΕΣΑΚ καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής ν' αναπτύξουν μαζικούς διεκδικητικούς αγώνες και τονίζει ότι τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι της θα βρίσκονται, όπως πάντα, στην πρώτη γραμμή της πάλης. Ταυτόχρονα επισημαίνει την ανάγκη ενίσχυσης των συνεπών ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων κι εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που είναι εγγυητές και υπερασπιστές των ιδανικών της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ