Τρίτη 2 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΑ ΒΟΛΟΥ ΑΕ»
Κυβερνητική και τραπεζική αυθαιρεσία

Την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των πρώην εργαζομένων, ζητά το ΚΚΕ

Την τραπεζική αυθαιρεσία απέναντι στους εργαζόμενους στην πρώην «ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΑ ΒΟΛΟΥ ΑΕ», με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης, φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής με Επίκαιρη Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

«Η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο στην περίπτωση των 514 εργαζομένων στην πρώην "ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΑ ΒΟΛΟΥ ΑΕ", οι οποίοι δίκαια αγανακτισμένοι πραγματοποιούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις» σημειώνει ο βουλευτής στο κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο πρόβλημα επισημαίνει ότι «εδώ και 4,5 χρόνια που η επιχείρηση έκλεισε και απολύθηκαν, εξακολουθούν όχι μόνο να είναι άνεργοι, αλλά να μην έχουν πάρει ούτε τις δεδουλευμένες αποδοχές, τις αποζημιώσεις απόλυσης κτλ., οι οποίες σύμφωνα με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις ανέρχονται σε 3,3 δισ. δραχμές».

Ο βουλευτής καταγγέλλει επίσης: «Με προκλητικό τρόπο η εκκαθαρίστρια Εθνική Κεφαλαίου ΑΕ παραβιάζει την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 975 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας) και τη σχετική Απόφαση του Αρείου Πάγου (1348/1995) για προνόμιο ικανοποίησης των πάσης φύσεως εργατικών απαιτήσεων και των τόκων τους και - μετά από απαίτηση των Τραπεζών - περιέκοψε αρχικά κατά τα 2/3 το ποσό που είχε επιδικαστεί στους εργαζόμενους. Και σαν να μην έφτανε αυτό - παρά την έκφραση "συμπάθειας" και τις επανειλημμένες υποσχέσεις της κυβέρνησης - πρόσφατα το Ελληνικό Δημόσιο έκανε με τη σειρά του ανακοπή, διεκδικώντας το υπόλοιπο 1/3 του ποσού, με αποτέλεσμα να μη μένει τίποτα για τους εργαζόμενους!».

Ο βουλευτής ερωτά τους υπουργούς: «Ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε οι 514 εργαζόμενοι στην πρώην "ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΑ ΒΟΛΟΥ ΑΕ" να πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται, σύμφωνα με τη στοιχειώδη ηθική υποχρέωση κράτους και τραπεζών, αλλά και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις αποφάσεις των Δικαστηρίων;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ