Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ασυδοσία σε επιχειρήσεις της Μαγνησίας

Τη στάση της πλειοψηφίας του ΕΚ Βόλου καταγγέλλει η ΤΕ της ΕΣΑΚ και καλεί τους εργαζόμενους να αντιδράσουν

Σε συνεχείς και ομαδικές απολύσεις και σε καταπάτηση εργατικών δικαιωμάτων, προχωρούν οι βιομήχανοι της περιοχής Μαγνησίας, αξιοποιώντας την πολιτική της κυβέρνησης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Τοπική Επιτροπή Μαγνησίας της ΕΣΑΚ.

Οπως σημειώνει, οι απολύσεις στη ΒΙΣ,στον ΙΜΑΝΤΑ και σε μια σειρά άλλα εργοστάσια, οι πιέσεις προς τους εργαζόμενους στις βιομηχανίες "ΛΟΥΛΗΣ",ΚΟΝΤΙ κ.ά., είναι μόνο ένα μέρος των συνεπειών της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής, μιας πολιτικής που στηρίζει απροκάλυπτα τους καπιταλιστές.

Η παράταξη επισημαίνει ότι ενώ υπάρχουν τέτοιες εξελίξεις, η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου, το μόνο που κάνει είναι να ψελλίζει για κάποιες κινητοποιήσεις που θα... γίνουν. "Δέσμιοι - συνεχίζει - της λογικής του κοινωνικού εταιρισμού είναι όχι μόνο ανίκανοι να οργανώσουν την αντίσταση των εργαζομένων απέναντι στην επίθεση των βιομηχάνων, αλλά και επικίνδυνοι".

Σύμφωνα με την παράταξη, ορισμένοι συνδικαλιστές, όπως ο γραμματέας του ΕΚΒ και στέλεχος της "Αυτόνομης Παρέμβασης", φτάνουν να λειτουργούν σαν εκπρόσωποι της εργοδοσίας. Ο τελευταίος - σημειώνει - σε σύσκεψη στη Νομαρχία, χωρίς να έχει ζητήσει τη γνώμη των εργαζομένων της ΒΙΣ, κατέθεσε την "πρωτοποριακή" πρόταση να παγώσουν για δύο χρόνια οι μισθοί και να δανείσουν οι εργαζόμενοι τους ιδιοκτήτες της ΒΙΣ, αποδεχόμενοι μεγάλη μείωση στις αποδοχές τους!

Η ΤΕ Μαγνησίας της ΕΣΑΚ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να ξεκαθαρίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα από παρόμοιους συνδικαλιστές, να βάλουν φραγμό στην αντεργατική πολιτική και να στείλουν μήνυμα αντίστασης και στις ευρωεκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ