Πέμπτη 13 Μάη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ανεργία "πνίγει" την Καρδίτσα

Ερώτηση στη Βουλή για την οικονομική κατάσταση του Νομού Καρδίτσας, την οποία χαρακτηρίζουν αποκαρδιωτική, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Β. Μπούτας και Αχ. Κανταρτζής για τους υπουργούς Εργασίας, Ανάπτυξης και Εθνικής Οικονομίας.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: "Πρόσφατα δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του Νομού Καρδίτσας, καθώς και για άλλες περιοχές της χώρας. Απ' αυτά προκύπτει ότι η προοπτική για το νομό, όπως και για άλλους, είναι αποκαρδιωτική. Παρά τις διάφορες "επεξεργασίες" των στατιστικών στοιχείων, η ανεργία επίσημα φτάνει στο 10,9%. Πρόκειται βέβαια για πλασματικό αριθμό, γιατί περιλαμβάνει μόνο τους άνεργους που δηλώθηκαν στον ΟΑΕΔ και δεν περιέχει τις χιλιάδες των υποαπασχολούμενων αγροτών, ούτε τους ετεροαπασχολούμενους, ούτε τους εξαρτημένους από την οικογένειά τους άνεργους νέους. Στο εισόδημα ανά κάτοικο η Καρδίτσα κατέχει την 41η θέση πανελλαδικά με εισόδημα 810.000 δραχμές κατά κεφαλή. Αν υπολογίσουμε ότι ο μέσος όρος κρύβει πάντοτε τις μεγάλες διαφορές μεταξύ των εισοδημάτων, τότε προκύπτει ότι χιλιάδες οικογένειες βρίσκονται στο επίπεδο φτώχειας".

Οι υπουργοί ερωτούνται: Ποια ουσιαστικά μέτρα θα πάρουν ώστε να αντιμετωπίσουν την ανεργία, ιδιαίτερα των νέων, την ακρίβεια και τη μετανάστευση που μαστίζουν το Νομό Καρδίτσας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ