Τετάρτη 21 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κι άλλο χτύπημα για το Βόλο

- Τι ακριβώς συνέβη με το εργοστάσιο της ΒΙΟΠΑΛ, ο ιδιοκτήτης του οποίου ανακοίνωσε προχτές, αιφνιδιαστικά, ότι κλείνει;

- Ο ιδιοκτήτης, o κ. Τσιπλάκος - γνωστός για τη συγγενική του σχέση με στέλεχος της ΝΔ και πρώην υπουργό και γνωστός κυρίως για τις κομπίνες του από τα διπλοζυγίσματα στο εκκοκκιστήριο - εκμεταλλεύεται και το προεκλογικό κλίμα για ευνοϊκές ρυθμίσεις υπέρ του. Από το λουκέτο της ΒΙΟΠΑΛ, που πετά στο δρόμο της ανεργίας 140 ακόμα οικογένειες στο Βόλο της ανεργίας και της αποβιομηχάνισης, φαίνεται ως πού μπορεί να φτάσει η ασύδοτη δράση του βιομηχάνου, ο οποίος εδώ και τρεις μήνες καταργεί την τρίτη βάρδια, μειώνει το προσωπικό, τους μισθούς και την ασφάλιση. Τώρα εκβιάζει ότι δε θα ανοίξει το εργοστάσιο, αν δε χρηματοδοτηθεί με την επιστροφή των 500 εκατομμυρίων που είχε πληρώσει σαν πρόστιμο για ταδιπλοζυγίσματα! Το ίδιο έργο, με διάφορες παραλλαγές, έχει παιχτεί πολλές φορές στην περιοχή. Προχτές λεγόταν Θεοχαράκης, χτες και σήμερα Τσιπλάκος, Μπακάλης κλπ.

- Ποια είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Μαγνησία, δεδομένου ότι η ΒΙΟΠΑΛ είναι μια ακόμα επιχείρηση, ανάμεσα στις δεκάδες άλλες που έχουν κλείσει;

- Το κλείσιμο της ΕΛ-ΣΙ, της Π-Π, της "Χαλυβουργικής", της ΤΕΟΚΑΡ - ΠΡΙΜΕΡΑ, της ΒΙΟΠΑΛ και της "Βαμβακουργίας" τα τελευταία χρόνια, όπως επίσης η συρρίκνωση των θέσεων εργασίας στα "Καλώδια Βόλου", στην ΕΒΙΕΣΚ, στην ΑΓΕΤ και αλλού, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην πιο ραγδαία εξάπλωση της ανεργίας, στην αποβιομηχάνιση, στην ένταση των φαινομένων φτώχειας και εξαθλίωσης.

Το μόνο που εφαρμόζεται πιστά είναι η επικίνδυνη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, κατ' εντολή του Μάαστριχτ και με τις επευφημίες του νομάρχη, των δημάρχων του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, αλλά και με εμετικά δημοσιεύματα, όπως αυτό της τοπικής εφημερίδας "Θεσσαλία", ότι οι εργαζόμενοι της Μαγνησίας έχουν το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο από όλους τους Ελληνες! Οδηγούν τη Μαγνησία σε νομό με φτηνές υπηρεσίες. Για παράδειγμα, πριν ακόμα ανακοινωθεί το άνοιγμα του πολυκαταστήματος του "Κωτσόβουλου", οι Βολιώτες αρχηγίσκοι των αστικών κομμάτων φρόντισαν για τις προσλήψεις του προσωπικού. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, βλέπουν τη δημοσιότητα προτάσεις από δημοτικούς άρχοντες ότι η ανάπτυξη της Μαγνησίας είναι θέμα διαφήμισης και δημιουργίας κλαμπ προσωπικοτήτων!

- Πιστεύετε ότι υπάρχουν λύσεις για τα συσσωρευμένα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής;

- Η ίδια η ζωή εκ των πραγμάτων δείχνει τη λύση. Η Μαγνησία θέλει, μπορεί και πρέπει να ζήσει και να αναπτυχθεί, αλλά για να γίνει αυτό απαιτείται άλλη πολιτική. Μια πολιτική, που θα έρχεται σε ρήξη με την ασκούμενη πολιτική, με τις επιλογές του Μάαστριχτ και της Φλωρεντίας. Βασικός παράγοντας, μοχλός εκκίνησης είναι η ανάπτυξη λαϊκών κινητοποιήσεων και ο συντονισμός δράσης των εργατικών Σωματείων, των ίδιων των εργαζομένων. Βασική προϋπόθεση για να αλλάξει, να ανατραπεί αυτή η πολιτική, είναι η αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, η ολόπλευρη ενίσχυση και στήριξη του ΚΚΕ. Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Μαγνησίας, πρέπει να θυμούνται πολύ καλά, όλα όσα έχουν συμβεί, όταν θα κληθούν, πολύ σύντομα απ' ό,τι φαίνεται, στις κάλπες.

Β. Ν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζητούν την επαναλειτουργία της+ (2000-02-22 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η επίσχεση στη ΒΙΟΠΑΛ (1997-01-04 00:00:00.0)
Αποδίδουν οι εκβιασμοί Τσιπλάκου! (1996-08-29 00:00:00.0)
Ο Βόλος δεν αντέχει άλλους άνεργους (1996-08-22 00:00:00.0)
Ο αγώνας θα συνεχιστεί (1996-06-14 00:00:00.0)
Στην κόλαση της αποβιομηχάνισης και της ανεργίας (1996-06-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ