Τετάρτη 21 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΑΡΚΟΜΕΤΡΑ
Αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Αποφασισμένα να αντιδράσουν στο χτύπημα του δημόσιου χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στο επιπλέον χαράτσωμα των πολιτών, που συντελείται από τον Δήμο Αθήνας, με την εκχώρηση της υπηρεσίας στάθμευσης σε ιδιώτη, είναι τα Σωματεία Εργαζομένων του Δήμου. Την Πέμπτη, στις 9.30 π.μ., στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ - ΟΤΑ), θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη διοικήσεων των σωματείων και της ΠΟΕ - ΟΤΑ, προκειμένου να υπάρξει συντονισμένη και άμεση αντίδραση.

Σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ) της ΠΟΕ - ΟΤΑ καταγγέλλει ως παράνομη την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να αναθέσει την ελεγχόμενη στάθμευση σε ιδιώτη - με το πρόσχημα, μάλιστα, της επίλυσης του κυκλοφοριακού και της διευκόλυνσης των πολιτών - καθώς υπάρχει ήδη οργανωμένη υπηρεσία στο Δήμο (Δημοτική Αστυνομία), και αυτή ελήφθη χωρίς την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που απαιτείται. Ταυτόχρονα, καταγγέλλει τη στάση του δημάρχου και προέδρου της ΚΕΔΚΕ, Δ. Αβραμόπουλου, ο οποίος "αντί να προχωρήσει στη διεκδίκηση της διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων της ΤΑ, με την εκχώρηση ήδη υπαρχουσών αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ στους ιδιώτες συμβάλλει στην ουσιαστική περιστολή των αρμοδιοτήτων της. Εχουμε δηλαδή χτύπημα της Αυτοδιοίκησης, μέσα από τους ίδιους τους κόλπους της".

Παράλληλα, η ΕΕ της ΠΟΕ - ΟΤΑ σημειώνει ότι η ιδιωτική εταιρία θα απολαμβάνει τα κέρδη της, αφού θα εισπράττει περίπου το 65% των τελών στάθμευσης και τονίζει ότι η ελεγχόμενη στάθμευση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιβολή νέων βαρών στους πολίτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ