Τρίτη 22 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ «ΒΙΟΠΑΛ»
Ζητούν την επαναλειτουργία της+

Σε κινητοποιήσεις για επαναλειτουργία της επιχείρησης και επαναπρόσληψή τους 

Παράσταση στο νομάρχη Βόλου πραγματοποιούν σήμερα οι απολυμένοι της κλωστοϋφαντουργίας « ΒΙΟΠΑΛ», στο Βόλο, που, 4 χρόνια μετά το «λουκέτο», δεν έχουν πάρει ακόμα δεδουλευμένα και αποζημιώσεις. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε μαζική συνέλευση των απολυμένων που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο. Επίσης, θα προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη του εργοστασίου, μεθαύριο Πέμπτη, όταν η σύνδικος που έχει αναλάβει την πτωχευτική διαδικασία θα κάνει αποσφράγιση του εργοστασίου και καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων.

Ο ιδιοκτήτης, Κ. Τσιπλάκος, έκλεισε την επιχείρηση τον Αύγουστο του '96, πετώντας στο δρόμο 130 εργαζόμενους, χωρίς να τους καταβάλει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, συνολικού ύψους 1 δισ. δρχ. Μετά από αίτηση των εργαζομένων, το δικαστήριο πέρσι έθεσε την επιχείρηση σε διαδικασία πτώχευσης. Ωστόσο, πρόσφατα, ο επιχειρηματίας Θ. Πίσσιας εμφάνισε... συμβόλαια υπενοικίασης του εργοστασίου από την ανώνυμη εταιρία «ΚΟΤΤΟΝ ΕΛΛΑΣ», με πρόεδρο την Α. Τσιπλάκου, σύζυγο του Κ. Τσιπλάκου, από τον οποίο, υποτίθεται, είχε νοικιάσει το εργοστάσιο. Ο Θ. Πίσσιας έχει ζητήσει κρατική επιχορήγηση για εκσυγχρονισμό του εργοστασίου και, επίσης, επιδότηση από τον ΟΑΕΔ για 100 «νέες» θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει.

Η Συνέλευση των απολυμένων πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ενωσης Κλωστοϋφαντουργών Βόλου. Η πρόεδρος της Ενωσης Ε. Καπουράνη ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για τις εξελίξεις και έκανε λόγο για ύποπτες μεθοδεύσεις και συμβόλαια - μαϊμού, με τα οποία ο Κ. Τσιπλάκος εμπαίζει τους άνεργους. Πρότεινε και έγινε αποδεκτό, να διεκδικηθεί εξόφληση όλων των οφειλόμενων και επαναλειτουργία του εργοστασίου με την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων της «ΒΙΟΠΑΛ», που είναι άνεργοι.

Ο Θ. Ευθυμίου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Κλάδων Ενδυσης, σημείωσε πως «είναι εύλογο το ερώτημα, γιατί ο Θ. Πίσσιας υπενοικίασε το εργοστάσιο από τον Τσιπλάκο και δεν απευθύνθηκε στη σύνδικο» και συμπλήρωσε: «Ο Θ. Πίσσιας είναι γνωστός στη Λάρισα, καθώς πήρε κάποιες επιχειρήσεις, πήρε επιδοτήσεις για να τις ανοίξει, αλλά δεν το έκανε ποτέ».

Στη Συνέλευση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα των απολυμένων και τόνισε - μεταξύ άλλων - πως «το πρόβλημα είναι πολιτικό και κοινωνικό και η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύση».

Σαν εκπρόσωπος του Θ. Πίσσια, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Α. Τυλιγάδας, ο οποίος επιτέθηκε στους απολυμένους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «με αυτά που κάνετε θα χαθούν 100 θέσεις εργασίας»!!! Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και ο γραμματέας του ΕΚΒ Κ. Καραγιάννης, που είπε ότι «παίρνουμε το πολιτικό ρίσκο και δε μας ενδιαφέρει αν είναι απατεώνας αυτός που θα πάρει το εργοστάσιο. Δε θα περιμένουμε τους πλειστηριασμούς»!!!

Στη Συνέλευση παραβρέθηκε και εκπρόσωπος της ΝΔ, ενώ από τα υπόλοιπα κόμματα και τους φορείς που είχαν κληθεί δεν παραβρέθηκε κανείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ