Παρασκευή 15 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαχητικά στον αγώνα για πραγματικές αυξήσεις

Συγκεντρώσεις εργαζομένων χτες σε Βόλο και Τρίκαλα κατά της Εθνικής Σύμβασης της ντροπής

Μαχητική συγκέντρωση πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του Βόλου χτες το απόγευμα, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου,στην πλατεία Ελευθερίας,εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή τους στη σύμβαση ντροπής που αποφάσισε να υπογράψει η κυβερνητική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Α. Σκάρλας, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής και ο Γ. Τσαλούχος πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων της πόλης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Γ. Μαυρίκος,ο οποίος αναφέρθηκε στα τοπικά προβλήματα ("Βαμβακουργία Βόλου", ΑΓΕΤ, Χαλυβουργία) και κατάγγειλε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για τη Σύμβαση - παρωδία που αποφάσισε να υπογράψει.

Για τη στάση της ΕΣΑΚ, τόνισε: "Οι σύμβουλοι της ΕΣΑΚ στη ΓΣΕΕ, αποκάλυψαν, με επιστημονικό τρόπο, την κλοπή του λαϊκού εισοδήματος από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού και τη συσσώρευση τεράστιων κερδών στο μεγάλο κεφάλαιο. Απέδειξαν πειστικά ότι ο λεγόμενος "ευρωπαϊκός προσανατολισμός" και η "σύγκλιση" δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ενίσχυση του πολυεθνικού κεφαλαίου".

Σημείωσε επίσης ότι: "Διεκδικούμε αγωνιστικά, ενωμένοι, συντονισμένοι, συλλογικές συμβάσεις που θα αναπληρώνουν το χαμένο εισόδημα και θα εξασφαλίζουν μια διαβίωση, η οποία θα ανταποκρίνεται στις σημερινές διευρυμένες ανάγκες της εργατικής τάξης".

Στα Τρίκαλα

Εργατική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χτες, στις 6.30 το απόγευμα και στοΕργατικό Κέντρο Τρικάλων.Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Κ. Μπαλλάς,μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι είναι αντίθετοι με την απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να συμβιβαστεί και να υπογράψει την επαίσχυντη Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και υπογράμμισε ότι η εργατική τάξη υψώνει φωνή διαμαρτυρίας κατά της αντεργατικής πολιτικής.

Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης αναφέρονται τα πραγματικά αιτήματα των εργαζομένων, που αφορούν σε ουσιαστικές αυξήσεις που θα καλύπτουν τον πληθωρισμό και θα αποδίδουν την αύξηση του ΑΕΠ, νομοθετικά κατοχυρωμένη ΑΤΑ, 35ωρο χωρίς μείωση των αποδοχών, επανασύνδεση της κατώτερης σύνταξης του ΙΚΑ με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη και οι υπόλοιπες συντάξεις ίσες με το 80% του μισθού του εν ενεργεία εργαζόμενου, μείωση της φορολόγησης των ειδών πλατιάς κατανάλωσης, επέκταση του ν.2112 και στους εργατοτεχνίτες κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ