Παρασκευή 15 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το έγκλημα

"Εγκλημα κατά των εργαζομένων" (!) τόλμησε να χαρακτηρίσει ο Χ. Πρωτόπαππας την άρνηση του γενικού γραμματέα Γ. Μαυρίκου να υπογράψει τη νέα διετή Εθνική Συλλογική Σύμβαση ντροπής! Αποδείχτηκε έτσι για μια φορά αδίστακτος και στις διατυπώσεις του, όσο και στα έργα του!

Αυτός, που υπονόμευσε ανοιχτά τη διαπραγμάτευση για τη νέα σύμβαση, πριν ακόμα η ΓΣΕΕ καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων! Αυτός, που καθημερινά αναμασούσε με θέρμη τη θεωρία του ΣΕΒ για επιχειρήσεις "δυο ταχυτήτων", δηλαδή "πλούσιες" και "φτωχές", που δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε κάποιες ανθρώπινες αυξήσεις... Αυτός, που, αργότερα και για να εξασφαλίσει κάποιο άλλοθι για το προαποφασισμένο έγκλημα, προχώρησε σε μια "εθιμοτυπική" απεργία, χωρίς απεργιακή συγκέντρωση! Αυτός, που έσπευδε να χαρακτηρίζει θετικό κάθε τι που ακουγόταν από το στόμα του ΣΕΒ. Αυτός, που τελικά δε δίστασε να αναλάβει, μαζί με την παράταξή του, την ευθύνη για 202 δρχ. "αύξηση" στο εξευτελιστικό μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη, υποθηκεύοντας ταυτόχρονα τις κλαδικές συμβάσεις!

Τώρα αυτοί που ανέλαβαν την ευθύνη ενός τέτοιου εγκλήματος για τους εργαζόμενους, ψάχνουν για συνενόχους και επειδή δε βρίσκουν, θεωρούν σκόπιμο να μιλάνε "για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ