Παρασκευή 15 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δήμαρχος - νονός

Ο πρώτος που έσπευσε να χειροκροτήσει και να επιδοκιμάσει την πρόταση του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα, Τ. Νάιλς, για μετονομασία των Βαλκανίων σε Νοτιοανατολική Ευρώπη, ήταν - ποιος άλλος; - ο δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος. Μάλιστα, ο δήμαρχος διεκδικεί την πατρότητα της ονομασίας και επικαλείται σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του στο Ζάππειο, στις 5 του Οκτώβρη 1995 στη διάσκεψη των δημάρχων.

Αξίζει να αναφερθεί το σκεπτικό του δημάρχου: "Ο απεγκλωβισμός μας από τη λέξη Βαλκάνια είναι γεωγραφικά(!), γεωπολιτικά, πολιτισμικά, οικονομικά, αλλά και πνευματικά απαραίτητος. Ο όρος αυτός, όσο και ο ιστορικοδιπλωματικός όρος "βαλκανοποίηση" κατέληξε να σημαίνει μιζέρια, διαμάχη, εθνικιστική ιδεοληψία, κοινωνική και οικονομική υστέρηση, εγκατάλειψη και οπισθοδρόμηση".

Αν ο δήμαρχος θέλει να βλέπει την πραγματικότητα πίσω από τα έγχρωμα ευρωπαϊκά γυαλιά του, δικαίωμά του. Αυτός, όμως, δεν είναι λόγος να θέλει να πείσει όλους ότι είναι τυφλοί, επειδή δε δέχονται να υποκλίνονται στους συμμάχους, για να "αρέσουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ