Παρασκευή 15 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαπραγματεύσεις "χαμένου"

Το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να αναφέρει κάτι συγκεκριμένο για τη στάση της κυβέρνησης στη Διακυβερνητική Διάσκεψη, θέμα που απασχόλησε χτες την Κυβερνητική Επιτροπή, ασφαλώς δεν είναι τυχαίο.

Και βέβαια, δεν αποτελεί δικαιολογία ότι το θέμα θα συζητηθεί τη Δευτέρα στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης στη Βουλή.

Ομως, η κυβέρνηση δεν αισθάνεται και ιδιαίτερα άνετα με τις θέσεις που έχει υιοθετήσει ενόψει της Διακυβερνητικής Διάσκεψης στο Τορίνο. Η κυβέρνηση Σημίτη, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, προσανατολίζεται να ψηφίσει την κατάργηση του "βέτο" ακόμα και περί αποφάσεων της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, αρκεί να υπάρξει μια δήλωση - "δέσμευση" (!) ότι η ΕΕ θα προστατεύει τα σύνορα της χώρας μας.

Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει πράξη το αξίωμα του Κ. Σημίτη ότι "η ΕΕ είναι μια συνεχής διαπραγμάτευση". Είναι, όμως, προφανές ότι στη διαπραγμάτευση αυτή η κυβέρνηση επιλέγει να βρίσκεται πάντα στην πλευρά του χαμένου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα "γενικότερα συμφέροντα" των εταίρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ