Παρασκευή 15 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τρομοκρατική παρασυναγωγή

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό το συνονθύλευμα και η παρασυναγωγή των περισσότερων ηγετών, με επικεφαλής τον Μ. Κλίντον, η οποία κατ' ευφημισμόν αυτοαποκαλείται "Σύνοδος Κορυφής Ειρηνοποιών", στην Αίγυπτο, δεν έχει φυσικά καμία σχέση με τα όσα δηλώνουν επίσημα οι διοργανωτές της. Μόνο "η ειρηνευτική διαδικασία, η ασφάλεια και η σταθερότητα στη Μέση Ανατολή" δεν τους ενδιαφέρει. 'Η, για να είμαστε περισσότερο ακριβείς, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η παραπέρα προώθηση του δικού τους συστήματος "ασφάλειας" στην περιοχή. Της "ασφάλειας", δηλαδή, της Νέας Τάξης Πραγμάτων, της διασφάλισης των αμερικανικών συμφερόντων - διάβαζε τα συμφέροντα των πολυεθνικών πετρελαίου, των εμπόρων όπλων κ.ο.κ. - στη "ζωτική" αυτή περιοχή.

Από την άλλη, όταν θέτουν ως βασικό στόχο των ενεργειών τους την "καταπολέμηση της τρομοκρατίας" και ο πλέον αφελής αντιλαμβάνεται ότι με τον όρο τρομοκράτες έχουν βαφτίσει τους λαούς της περιοχής και όποιον αντιστέκεται στα σχέδια και τις επιδιώξεις τους. Στην πραγματικότητα, οι μόνοι τρομοκράτες είναι αυτοί οι ίδιοι και η πολιτική τους. Και μη μας θυμίσουν μερικοί τις πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες στο Ισραήλ. Πέρα από τα όσα έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας, για την ταυτότητα της "Χαμάς", η τωρινή διάσκεψη, ίσως, να φωτίζει καλύτερα τους πραγματικούς στόχους των εμπνευστών τους.

Και η κυβέρνηση απολογείται που δεν παίρνει μέρος, ψελλίζοντας ότι "εκπροσωπείται μέσω της ΕΕ", σε κάποιους που θεωρούν ανίερο γεγονός την ελληνική απουσία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ