Παρασκευή 23 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ
Απεργία - απάντηση στις απολύσεις

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Τη μαχητική απεργιακή αντίδραση των εργαζόμενων συνάντησε η απόφαση της διοίκησης της βιομηχανίας "Ελληνική Υφαντουργία" στην Πέλλα,να προχωρήσει σε μείωση προσωπικού και να απολύσει σε πρώτη φάση 11 εργαζόμενους. Μέσα στα σχέδια της εταιρίας είναι να απολυθούν άλλοι 12 μέχρι τα τέλη του 1996 και 30 ακόμη εργαζόμενοι στο πρώτο εξάμηνο του 1997.

Από την Τρίτη οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι η εταιρία να ανακαλέσει τις απολύσεις και να δεσμευτεί πως δε θα υλοποιήσει τα σχέδιά της για μαζικές απολύσεις.Χτες, στο Πρωτοδικείο Γιαννιτσών, εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η εταιρία ενάντια στις απεργίες προκειμένου να κηρυχτούν παράνομες και η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Η "Ελληνική Υφαντουργία" βρίσκεται στα Γιαννιτσά Πέλλας και απασχολεί 540 εργαζόμενους. Καλύπτει όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες του κύκλουβαμβάκι - νήμα - ύφασμα και παράγει ύφασμα τζιν, το οποίο σε ποσοστό 80% εξάγεται, με κύριο πελάτη την αμερικανική πολυεθνική εταιρία ρούχωνLEVI'S.Ελέγχεται από τον όμιλο ΑΚΚΑ και ομάδα Γερμανών επενδυτών και οι απολύσεις, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας, γίνονται για να μειωθεί το κόστος παραγωγής.Οι εργαζόμενοι ομόφωνα, μέσα από τη γενική τους συνέλευση, αποφάσισαν να απαντήσουν αγωνιστικά στις απολύσεις και προσέφυγαν σε διαιτησία. "Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να ανακληθούν οι απολύσεις", τόνισε χτες στο "Ρ" ο πρόεδρος του σωματείουΑλέκος Παναγιωτίδης."Εχουμε καταθέσει προτάσεις σε θετική κατεύθυνση για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά το πρόβλημα, χωρίς να χάσουν οι συνάδελφοι τη δουλιά τους, αλλά δυστυχώς η εταιρία μέχρι τώρα είναι αδιάλλακτη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ