Παρασκευή 23 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από τον "κλέφτη" στις "Μικρές αλεπούδες"

Μια ασπρόμαυρη βωβή περιπέτεια, σε σκηνοθεσία Ραούλ Γούολς και σενάριο Ντάγκλας Φέρμπανκς, κεντρίζει το ενδιαφέρον των φίλων του παλιού καλού κινηματογράφου. Πρόκειται για τον "Κλέφτη της Βαγδάτης" που θα παρουσιάσει η ΕΤ-3 στις 23.15. Στη Βαγδάτη, ένας κλέφτης χρησιμοποιεί μαγικές δυνάμεις για να ξεγελάσει τον κακό χαλίφη. Στην πρώτη βωβή εκδοχή του, ο Φέρμπανκς βρίσκεται σε μεγάλα κέφια και η κάμερα κάνει πρωτοποριακά τρικ για την εποχή εκείνη. Πρωταγωνιστούν οι: Ντάγκλας Φέρμπανκς, Σνιτς Εντουαρτς.

Από την ΕΤ-1 στις 22.00 "Καζανόβα" του Αλεξάντρ Βολκόφ.

Ο Τζιοβάνι Καζανόβα, ο διάσημος κατακτητής, αλλά και αντάρτης, βρίσκεται στη Βενετία, όπου πείθει ένα δανειστή του να πάρει ένα βιβλίο μαγείας αντί για χρήματα. Ο Καζανόβα μετά από πολλές περιπέτειες που φτάνουν μέχρι τη μακρινή Αυστραλία θα καταφύγει στην Πετρούπολη και θα φιλοξενηθεί στην αυλή της Αικατερίνης της Β. Με τους Ιβαν Μοζούκιν, Ντιάνα Καρένε.

Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 22.15 "Ανθρώπινο μίσος" του Ντικ Λάουρι.

Πρόκειται για μια αστυνομική περιπέτεια του 1991 που αφηγείται μια επιχείρηση ρουτίνας από ομοσπονδιακούς πράκτορες για τη σύλληψη του αρχηγού μιας φασιστικής οργάνωσης. Με τον Ροντ Στάιγκερ.

Από το MEGA στη 01.50 "Δεσμώτης του ιλίγγου" του Αλφρεντ Χίτσκοκ.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ψυχολογικό θρίλερ με τον Τζέιμς Στιούαρτ και την Κιμ Νόβακ. Ο ντετέκτιβ Σκότι Φέργκιουσον αναγκάζεται να παραιτηθεί από την αστυνομικό σώμα, όταν, στη διάρκεια μιας καταδίωξης, ο φόβος του για το ύψος προκαλεί τη θανάσιμη πτώση ενός συναδέλφου του από την ταράτσα ενός κτιρίου. Τότε εμφανίζεται στη ζωή του ένας παλιός συμφοιτητής του, ο Γκάβιν Ελστερ, και του ζητά να γίνει σκιά της γυναίκας του που διακατέχεται από την έμμονη ιδέα της αυτοκτονίας. Ο Σκότι θα γίνει η σκιά της, αλλά χωρίς να υποψιαστεί τα κίνητρα του συζύγου...

Αργά πολύ αργά, δυστυχώς, θα προβληθεί μια εξαιρετική ταινία. Από το STAR στις 03.30 "Οι μικρές αλεπούδες" του Γουίλιαμ Γουάιλερ. Πρόκειται για μια υπέροχη μεταφορά στην οθόνη του ομώνυμου θεατρικού έργου της Λίλιαν Χέλαμν. Η αδίστακτη και αριβίστρια Χάμαπαρντ πείθεται από τους δυο αδελφούς της να τους δανείσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για να ανοίξουν μια επιχείρηση. Οταν γνωρίζεται με τον Ρίτσαρντ Κάρλοσον, τον επενδυτή που θα είναι συνεταίρος με τους αδελφούς της, κάνει τα πάντα για να μπει στην επιχείρηση και να βγάλει χρήματα. Η ταινία τιμήθηκε με 9 Οσκαρ. Με τους Μπέτι Ντέιβις και Χέμπερτ Μάρσαλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ