Τρίτη 27 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΚΕΡΔΗ: Αύξηση τζίρου κατά 66% παρουσίασε η εταιρία "Μυτιληναίος" στο πρώτο εξάμηνο του 1996 σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 1995, φτάνοντας τα 13,9 δισ. δρχ. Αντίστοιχη αύξηση 66% σημειώθηκε και στα κέρδη, που για την ίδια περίοδο ανήλθαν σε 559 εκατ. δρχ. έναντι 334 εκατ. δρχ. πέρσι. Η βελτίωση των μεγεθών αποδίδεται από τη διοίκηση στη διεύρυνση των δραστηριοτήτων της εταιρίας στις εγχώριες και διεθνείς αγορές.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ: Παρατείνεται για τους φορολογούμενους της ΔΟΥ Κόνιτσας μέχρι τις 31/12/1996 με απόφαση του υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ 697, τ. Β, 19/8/1996), η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ και ΦΜΥ οι οποίες έληξαν ή θα λήξουν μέχρι τις 31 Δεκέμβρη 1996, εξαιτίας του πρόσφατου σεισμού που έπληξε την περιοχή.

ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ: Μέχρι την 1η Νοέμβρη θα πρέπει οι βιομήχανοι, βιοτέχνες, χονδρέμποροι ελαιόλαδου, συνεταιριστικές ελαιοπαραγωγικές οργανώσεις και ελαιοτριβεία να υποβάλλουν στις κατά τόπους νομαρχιακές υπηρεσίες εμπορίου υπεύθυνη δήλωση με τα αποθέματα ελαιόλαδου που κατέχουν, χωριστά κατά ποιοτική κατάταξη και είδος. Αυτό ορίζεται σε σχετική αγορανομική διάταξη που υπέγραψε πρόσφατα η υπουργός Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία οι νομαρχιακές υπηρεσίες με τη σειρά τους θα πρέπει να γνωστοποιούν τα στοιχεία αυτά στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Νέα άνοδο σημείωσε χτες ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου κλείνοντας στις 948,58 μονάδες έναντι 940,85 της συνεδρίασης της Παρασκευής. Ο τζίρος κυμάνθηκε για μια ακόμα φορά σε υψηλά επίπεδα της τάξης των 9,8 δισ. δρχ., πιστοποιώντας τη θετική αντίδραση των αγορών απέναντι στις πρόωρες εκλογές της 22ης Σεπτέμβρη. Το επενδυτικό ενδιαφέρον, και στη χτεσινή συνεδρίαση, επικεντρώθηκε σε μετοχές του τραπεζικού και του κατασκευαστικού κλάδου. Από τις 244 μετοχές που κινήθηκαν χτες, 151 σημείωσαν άνοδο, 22 παρέμειναν σταθερές και 71 υπέστησαν πτώση στις τιμές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ