Τρίτη 27 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΛ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Το 80% των Ελλήνων καταναλώνει χυδαία και προκλητικά

Νέα πρόκληση από την κυβέρνηση. Κυνισμός και κατηγορηματικότητα για το "μεταρρυθμιστικό" σοκ σε βάρος των εργαζομένων, που θα επιβάλει το ΠΑΣΟΚ, αν κερδίσει τις εκλογές

"Το 80% του ελληνικού λαού ζει πολύ καλύτερα και με μεγαλύτερη ευμάρεια από τις δυνατότητες που έχει να παράγει". "Ολοι οι νεοέλληνες, αυτοί που καταναλώνουν κατά τρόπο χυδαίο και προκλητικό, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι έχουν και υποχρεώσεις προς το κράτος". Τα παραπάνω δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Αλ. Παπαδόπουλος σε χτεσινή του συνέντευξη στο "ΕΘΝΟΣ" σε μια ακόμα επίδειξη του κυβερνητικού κυνισμού και της πρόκλησης σε βάρος της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που βλέπει μέρα με τη μέρα να μειώνονται απελπιστικά τα εισοδήματά του και την πολιτική της κυβέρνησης να κατατρώει τη μία κατάκτηση μετά την άλλη. Αυτό το 80% των πολιτών είναι που, αμέσως μετά τις εκλογές εξαγγέλλεται επίσημα ότι θα κληθεί να "πληρώσει το μάρμαρο" με ΜΗΔΕΝ αυξήσεις στα εισοδήματά του, ενώ τα υπόλοιπα τμήματα των εργαζομένων θα πέσουν θύματα μιας νέας πολιτικής λιτότητας.

Το γενικό συμπέρασμα από τη συνέντευξη του υπουργού είναι ένα: Η κυβέρνηση προχώρησε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών με στόχο την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει, χωρίς το άγχος επικείμενων εκλογών, σε μέτρα - σοκ, στο χώρο της οικονομίας. "Αν μπαίναμε σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο - ανέφερε - ενώ θα χρειάζονταν ταχύτερα βήματα για την προσαρμογή της χώρας,θα υπήρχε οπισθοχώρηση.Επιβεβαίωσε δηλαδή ότι η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές στόχο έχουν την προώθηση της πολιτικής λιτότητας με ταχύτερο βηματισμό.

Ποιούμενος την ανάγκην φιλοτιμίαν ο υπουργός Οικονομικών απέφυγε να προσδιορίσει τα πολυδιαφημισμένα "μεταρρυθμιστικά μέτρα", αν και είναι γνωστό ότι στις άμεσες προτεραιότητες τίθενται ο παραπέρα σφαγιασμός των κρατικών δαπανών στους τομείς της υγείας, παιδείας, κοινωνικής πρόνοιας καθώς και στην πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Τις επιδιώξεις αυτές τις επιβεβαίωσε έμμεσα, αναφερόμενος στις ρήξεις που θα απαιτηθούν για την προώθησή τους και για να μη μείνει καμιά αμφιβολία εναντίον ποιων θα στραφεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το ξεκαθάρισε και αυτό. Κατά τον Αλ. Παπαδόπουλο η Ελλάδα έχει ανδρωθεί με ένα συντεχνιακό τρόπο και απαιτείται σήμερα οι φραγμοί αυτοί να σπάσουν.Εχθρός, λοιπόν, το συνδικαλιστικό κίνημα, ή για την ακρίβεια οι ταξικές του δυνάμεις οι οποίες δεν υποτάσσονται στην "εκσυγχρονιστική" λογική.

Ο υπουργός Οικονομικών, έκανε λόγο για ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης, επειδή η τελευταία ασκεί κριτική στην κυβέρνηση ότι την επαύριο των εκλογών, θα λάβει σκληρά οικονομικά μέτρα. Η ανευθυνότητα κατά τον ίδιο έγκειται όχι στο ότι η κυβέρνηση δε θα λάβει τα μέτρα αυτά, αλλά στο γεγονός ότι η επίκλησή τους κάνει κακό στην ανορθωτική προσπάθεια που γίνεται στη χώρα. Βλάπτει, δηλαδή, η κριτική στην πολιτική λιτότητας.

Ενδιαφέρον έχει το σημείο της συνέντευξής του, όπου ισχυρίζεται ότι ανεξάρτητα εκλογών, το πρόγραμμα "σύγκλισης" και η οικονομική πολιτική είναι δεδομένη και δεν πρόκειται να αλλάξει. Οι εθνικές εκλογές επομένως κατά τον υπουργό Οικονομικών, δε γίνονται για να κρίνουν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Αυτή είναι δεδομένη και χαραγμένη από τις Βρυξέλλες. Ισως και να γίνονται για την ανάδειξη των καλύτερων διαχειριστών του κεφαλαίου και των επιταγών των Βρυξελλών.

Εκφράζοντας τις θέσεις του ΣΕΒ επανέλαβε την άποψη ότι δεν πρέπει να υποσχεθεί η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό "καλύτερες ήμερες" και την επόμενη των εκλογών ο κάθε νεοέλληνας να βρίσκεται αντιμέτωπος με μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Σαφής και ειλικρινής ομολογία. Την επόμενη των εκλογών εξαγγέλλεται το πρόγραμμα - "σοκ" για την οικονομία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ