Σάββατο 31 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Απάντηση στην απάτη στις 22 Σεπτέμβρη!

Απάτη κατ' εξακολούθηση, χαρακτηρίζουν οι οικοδόμοι τις νέες "πλαστικές" εξαγγελίες περί χιλιάδων στεγαστικών δανείων... από τον ΟΕΚ και υπενθυμίζουν τα έργα και τις ημέρες του ΠΑΣΟΚ από το 1983

"Απάτη κατ' εξακολούθηση και ανέξοδη ρουσφετολογία",χαρακτηρίζουν σε ανακοινώσεις τους, η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας τις προχτεσινές εξαγγελίες του υπουργού Εργασίας για... χιλιάδες στεγαστικά δάνεια που "θα" μοιραστούν από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.Χιλιοειπωμένες εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα που αναμένεται να τις επαναλάβει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, για να τις "εμπεδώσουν" καλύτερα οι εργαζόμενοι και να διαψευστούν πάλι οι ελπίδες τους αμέσως μετά τις εκλογές.

Οπως τονίζουν, η αξία των προεκλογικών εξαγγελιών είναι ανάλογη με αυτές των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων, όπως: Τα 150.000 δάνεια του ΠΑΣΟΚ για την πενταετία '83 - '87, απ' τα οποία δόθηκαν 8.888 μέχρι το '85 και μετά ξεχάστηκαν. Τα επιδοτούμενα στεγαστικά δάνεια του '88, που και αυτά μετά τις εκλογές μπήκαν στο γύψο. Τις εξαγγελίες του Α. Παπανδρέου το Σεπτέμβρη του '94 στη ΔΕΘ για στεγαστικό πρόγραμμα ύψους 235 δισ. δραχμών την περίοδο '95 - '98, η τύχη του οποίου αγνοείται...

Το μέγεθος της απάτης - επισημαίνουν - των προχτεσινών εξαγγελιών του υπουργού για νέο πρόγραμμα ύψους 500 δισ. δραχμών, δείχνουν τα απολογιστικά στοιχεία του Οργανισμού του '95, όπου ο προϋπολογισμός των 94 δισ. δραχμών εκτελέστηκε κατά 60%!

Οι δυο οργανώσεις υπογραμμίζουν πως "το πλέον ανησυχητικό απ' όλα είναι η προσπάθεια μετατροπής του Οργανισμού σε χρηματοπιστωτικό παραμάγαζο στο όνομα των εργαζομένων. Η αναφορά περί στεγαστικών ομολόγων και Στεγαστικού Ταμιευτηρίου, αποτελούν την αρχή του τέλους του κοινωνικού χαρακτήρα του ΟΕΚ. Προηγήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση τα "προγράμματα επιδότησης επιτοκίων", καθώς και οι δουλιές υπέρ τρίτων με το νόμο 2224".

Καταγγέλλουν τη για πολλοστή φορά εξαπάτηση από την κυβέρνηση και τον υπουργό Εργασίας και αναρωτιούνται "από πού αντλούν το δικαίωμα, τα χρήματα του ΟΕΚ (προέρχονται απ' τις εισφορές εργαζομένων 1% και εργοδοτών 0,75%) να τα χρησιμοποιούν για να μακιγιάρουν το βαθιά αντεργατικό τους προσωπείο;".

Τέλος, σημειώνοντας πως "ο επιχειρούμενος νέος εμπαιγμός δε θα περάσει", καλούν τους εργαζόμενους να βάλουν φρένο στην αντεργατική πολιτική και να τους ανταμείψουν στις εκλογές στις 22 Σεπτέμβρη ανάλογα με τα έργα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ