Σάββατο 31 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικός Σεπτέμβρης στο Ηρώδειο

Μεγαλειώδη έργα του παγκόσμιου μουσικού ρεπερτορίου, τη Συμφωνία αρ. 9 του Μπετόβεν και τα Κάρμινα Μπουράνα του Καρλ Ορφ,θα παρουσιάσει στις δύο συναυλίες στο Ηρώδειο (2, 3/9), η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βελιγραδίου.Με την ορχήστρα συμπράττουν η γνωστή Χορωδία Ομπλικ του πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, καθώς και οι σολίστ: Ντ. Σίμιτς (υψίφωνος),Μ. Κίτιτς (μεσόφωνος), Ρ. Σίμιτς (τενόρος), Π. Χαραστεάμου, Σβ. Μποϊσεβιτς - Τσίτσοβιτς (σοπράνο), Ντ. Πλάζνιτς (τενόρος) και Ζ. Λούτσιτς (μπάσος).

Στην "9η Συμφωνία", την ορχήστρα θα διευθύνει ο γνωστός Εμίλ Ταμπάκοφ,ενώ τα "Κάρμινα Μπουράνα", η σημαντική Νταρίνκα Μάτιτς - Μάροβιτς.Σημειώνουμε ότι οι συναυλίες θα αρχίσουν στις 8.30 το βράδυ.

  • Δύο βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική μουσική, δύο βραδιές αφιερωμένες στο Γιάννη Μαρκόπουλο,με επιλογές έργων που χαρακτήρισαν την πορεία της ελληνικής μουσικής δημιουργίας, φιλοξενούνται στο Ηρώδειο, στις 4 και 5 του Σεπτέμβρη. Η συναυλία θα ανοίξει με τη "Λειτουργία του Ορφέα",έργο βασισμένο στους αρχαίους ορφικούς ύμνους. Το βασικό ρόλο ερμηνεύει ο τενόρος Μάριος Φραγκούλης.Τραγουδούν ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης και η Βασιλική Λαβίνα.Συμμετέχει η εξηνταμελής χορωδία "Αρης Λεμεσού" και η ορχήστρα "Παλίντονος Αρμονία".Αφηγητής θα είναι ο Κώστας Καζάκος.

Θα ερμηνευτούν επίσης δύο άριες από το νέο έργο "Ανα-γέννηση" με τη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και αποσπάσματα από τους κύκλους "Ηλιος ο Πρώτος","Ιθαγένεια","Σεργιάνι στον κόσμο" και "Ανεξάρτητα".Τραγουδούν και οι Αλκίνοος Ιωαννίδης, Αθηνά Μόραλη.

  • Αλλάζουν οι ώρες των παραστάσεων στο Ηρώδειο. Από αύριο, όλες οι παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Αθηνών, θα αρχίζουν στις 8.30 μμ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ